EKMEKLİK BUĞDAY ÇEŞİDİ ARTTIRILIYOR

EKMEKLİK BUĞDAY ÇEŞİDİ ARTTIRILIYOR

Osmaneli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü ile birlikte koordineli olarak yürütülen “Ekmeklik Buğday Çeşit...

A+A-

Osmaneli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü ile birlikte koordineli olarak yürütülen “Ekmeklik Buğday Çeşit Demonstrasyonu”Medetli ve Soğucakpınar köylerinde 2018 ve 2019 üretim sezonu içinde çiftçiler Mustafa Öztürk, Ali Şahin ve Saffettin Ünal’ın tarlalarında kurulmuştur. Yapılan deneme sonuçlarına göre elde edilen verim değerleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.
Medetli Köyünden Mustafa Öztürk 2018 yılında Hanlı Cinsi Buüdaydan 380 Kg, Nusrat cinsi buğdaydan 290 Kg ve Beşköprü cinsi buğdaydan 310 Kg Buüdağ alırken, yine Medetli köyünden Ali Şahin aynı yıl Altuğ cinsi buğdaydan 440 Kg., Kaynarca cinsi buğday dan 380 kg, Nusrat cinsi buğdaydan 450 Kilogram alırken, Soğucakpınar köyünden Saffettin Ünal 2019 yılında Altuğ cinsi buğdaydan 560 kg, Kaynarca cinsi buğdaydan 540 Kg, Nusrat cinsi buğdaydan  510 Kg dönüm başına buğday almıştır. 
Verimi etkileyen faktörler içerisinde çeşit, iklim koşulları, toprak yapısı, yetiştirme koşulları, önem arz etmektedir. Yapılan bu demonstrasyon çalışmaları ile bölgeye iyi adapte olabilen verim değeri yüksek çeşitler kazandırılarak çiftçilerin ekonomik kazançlarının yükseltilmesi amaçlanmaktadır. Yapılan bu çalışma çiftçilerimizin bir sonraki üretim sezonlarında ekecekleri buğday çeşitlerini tercih etmeleri konusunda yardımcı olmaktadır.

ekmeklik-bugday-cesidi-arttiriliyor-1.jpg

 

Bu haber toplam 3963 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.