DÜNYANIN EN BÜYÜK ORGANOMİNERAL GÜBRE TESİSİ

DÜNYANIN EN BÜYÜK ORGANOMİNERAL GÜBRE TESİSİ

İlimiz Pazaryeri İlçesinde OSB'de kurulan Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük Organomineral Gübre Tesisi üretime başladı.   Heksagon Katı Atık Yönetimi...

A+A-

İlimiz Pazaryeri İlçesinde OSB'de kurulan Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük Organomineral Gübre Tesisi üretime başladı.   Heksagon Katı Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş'yi Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü  Devrim  Toraman ve  Veteriner Hekim Erkan Kabaoğlu ziyaret ederek Kategori II Hayvansal Yan Ürün Gübre Kullanımı İşletme Kayıt Belgesini takdim ettiler ve tesisi gezdiler.
İşletmede evsel katı atıklardan, hayvan gübresi vb. elde edilen kompost, su ve gübre hammaddeleri ile organomineral gübre üretimi yapılmaktadır. Üretilen organomineral gübre çeşidine göre üretim reçeteleri değişiklik göstermekle birlikte buna uygun gübre hammadde seçimleri yapılarak otomatik olarak değirmende beslenmektedir.
Hammadde nakli ile başlayan süreç, öğütme, karıştırma, granülüzasyon, kurutma ve eleme aşamalarından geçerek 25kg., 50 kg., ve 1 tonluk ambalajlarda sevk edilmektedir.

img_0066.jpg
 İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız toprak için büyük önemi olan organomineral gübrenin İlimiz de böyle modern bir tesis de üretilecek olmasından mutluluk duyduğunu belirterek fabrika müdürü Sabahattin Ara'nın  nezdinde tüm fabrika yönetimine teşekkür etti. Kimyasal gübrelerin hem toprağa hem de yer altı sularına verdiği zararların telafi edilemez olduğunu; ayrıca vatan hainlerinin terör olaylarında zaman zaman patlayıcı olarak amonyum nitratlı gübreleri kullanıyor olmasını da belirten İl Müdürü, organomineral gübre kullanımı ile bu problemlerin sona ereceğini söyledi.

img_0059.jpg

 

Bu haber toplam 3046 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.