DOĞRU BİR ANLAYIŞ DEĞİL

DOĞRU BİR ANLAYIŞ DEĞİL

Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bozüyük İlçe Müdürü Süleyman Canan, İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat...

A+A-

Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bozüyük İlçe Müdürü Süleyman Canan, İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Hüseyin Tekay ve Bozüyük Ziraat Odası Başkanı Süleyman Çaydere'nin katılımı ile Kestane Kabağı Yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Dübekli Köy kahvesinde yapılan toplantıda; Kestane Kabağı Yetiştiriciliği, hastalıkları ve zararlıları ile mücadelenin yanı sıra ideal sulama yöntemleri üzerinde durularak üreticilere yönelik pratik bilgiler içeren bir sunu yapıldı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi;
" Dübekli Köyümüzde 600 dekara yakın Kestane Kabağı Yetiştirilen alanımız var. Bu alanların sulamasında, bilinçli sulamanın önemini hepimiz biliyoruz, kıt bir kaynak olan suyumuzu en etkin bir şekilde bitkinin ihtiyaç duyduğu zamanda ihtiyacı kadar vermeliyiz ki ürün verimine ve kalitesine katkı sağlasın, diğer taraftan fazla ve sık sulama ile topraklarımızın çoraklaşma tehlikesi ile karşı karşıya kalması kaçınılmazdır Bu sebeple fazla ve bilinçsiz sulamadan muhakkak kaçınmalıyız ki toprağımızı kendi elimizle çorak bir hale getirmeyelim. Bakanlığımız modern sulama yöntemlerini destekleyerek bu tehlikenin önüne geçmeye çalışmaktadır. Artık vahşi sulama dediğimiz salma sulamadan vazgeçilmiştir. Damlama sulamaya destek verilerek büyük bir dönüşüm ve gelişim kayıt edilmiştir. "dedi.
Yanmamış tavuk gübrelerinin bitkiyi yakacağını onun yerine yanmış ahır gübresinin kullanılmasının önemine dikkat çeken Yıldız; "Çok gübre, çok ilaç ve çok sulama doğru bir anlayış değil, önemli olan doğru zamanda yeterli miktarda kullanılmasıdır. " diyerek sözlerini tamamladı.
İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Hüseyin Tekay'ın "Kestane Kabağı Yetiştiriciliği, Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele" adlı sunumun ardından üreticilerin soruları ve taleplerinin alındığı karşılıklı sohbetle toplantı sona erdi.

 

Bu haber toplam 1509 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.