DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN

DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN

BİLECİK BELEDİYE MECLİSİNİN ALMIŞ OLDUĞU KARAR : DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN

A+A-


Bilecik Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısında tarihi bir karar aldı. Bütün belediyelere örnek teşkil edecek kararda, bundan sonra işyerlerine Türkçe haricinde isim verilmesi durumunda işyerine ruhsat verilmeyecek. Bilecik Belediyesi örnek alınarak, özellikle 975 yıldır kesintisiz Türk Şehri olma özelliğini barındıran Osmaneli’de uygulanması durumunda, Osmaneli’ye yakışacak bir karar olacağı kesindir.  
  Bilecik Belediye Meclisi'nce, belediye yasakları ve kurallarına ilişkin yönetmelikte; iş yerlerinde Türkçe isim kullanılmasıyla ilgili düzenleme yapıldı. Bundan sonra açılacak işyerlerine Türkçe isim koyma şartı getirilirken, uymayanlara ruhsat verilmemesine, kararın aksinde hareket edenlere Kabahatler Kanunu'na göre cezai işlem uygulanmasına karar verildi. Ancak bu durum tescilli markalar ile tescilli ticaret unvanı bulunan iş yerlerini kapsamayacak. 
Belediye Meclisince oybirliğiyle alınan karar gereği, yönetmeliğe şu hükümlerin ilavesi gerçekleştirildi;
"Tescilli markalar ile tescilli ticaret unvanları hariç olmak üzere her türlü ilan, reklam ve tanıtım amacıyla kullanılan pano, levha, tabela ve afiş vb. Türkçe kelimelerin kullanılması mecburidir. Aksi yönde hareket edenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince ceza tatbik edilir. Bu hükme aykırı unvan, tabela ve ilan kullanılan iş yerlerine açma ve çalışma ruhsatı verilmez." Denildi. 
Bilecik Belediyesi meclisinin almış olduğu bu kararın tüm belediyelere örnek teşkil etmesi gerekiyor. Özellikle tarihi kentlerde uygulanması gereken bir durum olan “Türkçe İşyeri İsmi” 975 yıldır kesintisiz Türk Şehri olan Osmaneli’de de uygulanması gereken bir karar. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in her konuşmasında belirttiği 975 yıldır kesintisiz Türk Şehri olmakla övündüğü Osmaneli ilçesine de Böyle bir karar alması ve uygulaması Osmaneli’ye yakışacak bir karar olacaktır. Hem Osmaneli’nin hem de diğer ilçe belediye başkanlarının Bilecik Belediye başkanı Selim Yağcı’yı örnek alarak, İşyerlerine Türkçe İsim verilmesi konusunda harekete geçmeleri, sadece bölgemizde değil, tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecektir. 


Bu haber toplam 1838 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.