DEVLETİMİZDEN TEK İSTEĞİMİZ 8 KİLOMETRELİK YOL

DEVLETİMİZDEN TEK İSTEĞİMİZ 8 KİLOMETRELİK YOL

Gazetemizin dünkü sayısında vermiş olduğumuz Ağlan köyü haberimizin ikinci kısmına bugün de devam ediyoruz. Ağlan Köyü Muhtarı Kasım Balcı’ya...

A+A-

Gazetemizin dünkü sayısında vermiş olduğumuz Ağlan köyü haberimizin ikinci kısmına bugün de devam ediyoruz. Ağlan Köyü Muhtarı Kasım Balcı’ya köyün şu anda hiç mi sorunu yok? Diye sorduğumuzda, Muhtar Balcı; “Elbette ki Ağlan Köyünün de sorunu ve ufak tefek sorunları var. Ufak tefek sorunları bizler kendimiz hallediyoruz. Fakat iki büyük sorunumuz kaldı. Biri Düğün salonumuzun çelik konstrüksiyon çatısı, diğeri de köyümüzü Mekece’ye yani E5 kara yoluna bağlayan yolumuzun asfalt olmaması. Bugüne kadar ki olan kısmını kendi imkânlarımız ile yaptığımız, Devletten sadece 7 metreküp beton aldığımız, Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin’in de ytong’larını verdiği düğün salonumuzun çatısını yapmak için yine Devletimizden yardım talep edeceğiz. Fakat Ağlan Köyünün en büyük sorunu Biraz önce bahsettiğim Mekece bağlantı yolumuz. Köyümüzde üretilen sebze ve meyvenin yüzde doksanını Sakarya, Kocaeli ve İstanbul’dan gelen halciler alıyor. E5 karayolundan köyümüze 12 kilometrelik bir yolumuz var. Mal almaya gelen halciler de bu yolu kullanıyorlar.

aglan-koy-yolu.jpg

Yolun 5 kilometrelik kısmı Sakarya ili sınırları içerisinde. Bu 5 Kilometrelik kısmı Sakarya ili asfalt yaptı. Bizim sınırlarımız içerinde kalan kısım asfalt değil. Bu 8 kilometrelik yolun etrafında domates, biber, patlıcan tarlalarımız ve yine zeytin, şeftali erik gibi meyve bahçelerimiz var. Bu yol yaz aylarında çok toz kaldırdığından buralardaki tarlalarımızdan ürün alamıyoruz. Diğer tarlalarımızdan topladığımız ürünlerimizin nakliyesi bu yoldan yapıldığı için Mekece’ye inene kadar toz oluyor. Dolayısıyla hem kalite kaybı oluyor, hem de bir kez gelen alıcı bu yol yüzünden bir daha köyümüze gelmiyor. Biz Ağlan köylüleri olarak Devletimizden tek isteğimiz bu yolun asfalt olmasıdır. Bu yol asfalt olduğunda hem daha çok ürün elde edeceğiz, hem de daha çok gelir. Yolun asfalt olması halinde ürünlerimizde kalite kaybı da yaşamayacağız. 8 Kilometrelik yolun programa alınarak asfalt yapılmasını istiyoruz. Devlet yetkililerimiz şuna inansın ki, eğer imkânlarımız el verse bu yolu da kendimiz asfalt yaparız. Fakat köy olarak buna gücümüz yetmiyor. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Kaymakamımızdan ve Belediye Başkanımızdan İl Genel Meclisi Üyelerimizden tek isteğimiz budur” dedi.

Bu haber toplam 3064 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum