“DEVLET BAHÇELİ HALİL AYDOĞDU YÜZÜNDEN SÖĞÜT’E KATILMAMIŞTIR”

“DEVLET BAHÇELİ HALİL AYDOĞDU YÜZÜNDEN SÖĞÜT’E KATILMAMIŞTIR”

BASIN MASASINA KATILAN YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜMÜZ ERDEM;“DEVLET BAHÇELİ HALİL AYDOĞDU YÜZÜNDEN SÖĞÜT’E KATILMAMIŞTIR”Bilecik Sakarya Gazetesi Yazı...

A+A-

BASIN MASASINA KATILAN YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜMÜZ ERDEM;

“DEVLET BAHÇELİ HALİL AYDOĞDU YÜZÜNDEN SÖĞÜT’E KATILMAMIŞTIR”

Bilecik Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası programına, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem’de katıldı.

Ertuğrulgazi’yi anma ve Söğüt Şenliklerinin konu edildiği programda, gazetemiz yazı işleri müdürü Mehmet Erdem, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu yılki törenlere katılmamasının nedeni ile ilgili sorulan soruya, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1998 yılından bu yana Söğüt Ertuğrulgazi’yi anma törenlerinin hepsine katılmıştır. Bu yıl katılmamasının sebepleri arasında, parti içerisinde yaşanan olaylar eden olmuş olabilir. Bilindiği gibi 1 Kasım seçimlerinden sonra MHP içerisindeki bazı muhalifler delegelerden imza toplamış, olağanüstü kongre istemişlerdi. Muhaliflere imza veren delegeler arasında, yıllardan beri ilişkileri çok iyi olan ve Devlet Bahçeli’nin çok sevdiği Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’da vardı. Devlet Bey, Halil Aydoğdu’nun imza vermesini bir Ahde Vefasızlık olarak görmüş olup bu nedenden dolayı katılmamış olabilir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Söğüt’e çok önem veren bir liderdir. Bilindiği gibi 2009 yerel seçimlerinde Halil Aydoğdu seçimi kaybedince, Devlet Bey kendisini Ankara’da MİSK sendikasının Genel Sekreterliğine getirmişti. Yine 2014 yerel seçim startını 10 ay öncesinden Söğüt’ten verip, Türkiye genelinde ilk belediye başkan adayı olarak Halil Aydoğdu’nun adını açıklamıştı. Fakat Söğüt Belediye başkanı Aydoğdu’nun muhalif kanatta yer alması, hatta yapılan olağanüstü kurultayda divan başkan yardımcısı olması Devlet beyi kızdırmış olabilir. Kanımca katılmamasının nedeni budur” dedi. 

Bu haber toplam 2531 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.