MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

ÇIKAR MI? BİR BABAYİĞİT

A+A-

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerde, 80 Milletvekilinden 40 vekile düşünce MHP içerisindeki muhalif isimler olağanüstü kongre talebi için imza kampanyası başlatmışlardı. Süreç bildiğiniz gibi işledi. Sürece fazla girmemize gerek yok hepiniz biliyorsunuz. 
Nihayetinde MHP’de muhalif kanadın yanında yer alıp, olağan üstü kongre için imza verenlerin birçoğu ya görevden alındı, ya ihraç edildi, ya da dışlandılar. 

 

Muhalif hareket Meral Akşener Başkanlığında yeni bir parti kurmaya karar verdiler. Yaklaşık bir yıldan bu yana çalışmaları devam eden, Eylül ayıydı, Kasım ayıydı derken Ekim ayının 25’inde partinin kuruluş dilekçesi verilecek. Kurucular kurulu, amblemi ve partinin ismi belli olacak. 
Yeni partinin il ve ilçelerde de kuruluş çalışmaları yavaş yavaş başladı. Yeni bir parti. Partinin kurucularının önde gelenlerinin açıkladığına bakılırsa, kurulacak olan parti hakikaten “YENİ PARTİ” olacak. MHP’nin devamı olmayacağız, ikinci bir MHP kurulmayacak diye açıklamalarda bulundular. Yani yeni, yepyeni bir parti olacak. Yeni Partiye de her siyasi görüşten, her mezhepten, her etnik kökenden insanlar girecek. Geçtiğimiz günlerde bir TV kanalına çıkan Ümit Özdağ, “Biz oyların yüzde yüzüne talip oluyoruz. Ak Parti’li, CHP’li, MHP’li hatta HDP’li seçmenlerin de oylarına talibiz” dedi. Madem yepyeni bir parti kuruluyor, madem sıfırdan yeni bir yola çıkılıyor, madem yeni yüzler ile bir hareket başlatılıyor, o zaman bu kurulacak partinin her şeyi de yeni ve sıfır kilometre olması lazım değil mi?
Geçmiş seçimlerde MHP ismi ve çatısı altında seçimlere girip, Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Üyesi, Belediye Meclisi Üyesi olup da yeni partiye geçecek olanlar var. Seçmenler bu arkadaşlara MHP’den aday oldukları için, o gün MHP’li oldukları için oy verdiler. Bunlar bağımsız seçimlere girseydiler, birçoğu seçilemezdi. MHP Kaşesiyle, MHP rozetiyle oy aldılar. MHP’den seçildikleri halde şimdi Yeni kurulacak partiye geçiyorlar. Madem yeni bir parti, madem işe sıfırdan başlanıyor, MHP’den seçilen bu arkadaşlar, seçildikleri görevlerinden de istifa ederek, tertemiz bir şekilde yeni kurulacak partiye geçseler daha iyi olmaz mı? Madem MHP ile ipleri kopardılar, siyasi geçmişlerine bir sünger çektiler, MHP’yi ve Genel Başkanını beğenmediler, o zaman MHP sayesinde aldıkları oyları da MHP’de bırakarak Yeni Partili olsalar daha şık olmaz mı? Mademki MHP onlar için bitmiş, bitmiş partinin oylarını yeni partiye taşımanın da anlamı olmasa gerek. Çünkü seçilmiş olan bu arkadaşlar, sadece kendi isimlerine oy isteyip, oy alarak seçilmediler. MHP’li oldukları için seçimlerden kazanarak çıktılar. Öyleyse,  MHP’yi arkalarında bırakıyorlarsa, oylarını da bıraksınlar. Şunun şurasında seçimlere bir buçuk yıl gibi kısa bir zaman kaldı. Yeni partilerinde yeniden, sıfırdan üzerlerinde MHP’den seçildikleri sıfatları olmadan çalışmaya başlasınlar, seçimlere girsinler. 
MHP’den ayrılacak olanların, MHP sayesinde elde ettikleri sıfatları MHP’de bırakarak yeni partide görev alacak olmaları bu arkadaşların siyasetteki samimiyetliklerinin de bir ölçüsü olacaktır. Mademki MHP onlar için artık Tu kaka, MHP sayesinde aldıkları oylarda Tu kaka’dır. Öyle değil mi?
Var mı acaba böyle bir babayiğit. Türk siyasetine yeni bir anlayış, yeni bir çizgi, yeni bir gelenek getirecek olan. Eğer böyle biri çıkarsa alnından öpmeye değer.  

Bu yazı toplam 1565 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.