ÇİFTÇİ BORÇLARINA BİR YIL ERTELEME

ÇİFTÇİ BORÇLARINA BİR YIL ERTELEME

2016 yılında meydana gelen aşırı sıcak ve aşırı yağış gibi durumlardan dolayı çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi borçları bir...

A+A-

2016 yılında meydana gelen aşırı sıcak ve aşırı yağış gibi durumlardan dolayı çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi borçları bir yıl süreyle ertelendi. Erteleme ile ilgili olarak Osmaneli Ziraat odası Başkanı Ertuğrul Ünver yaptığı açıklamada; Zor durumda kalan çiftçilerimizin borçlarını erteleyen Hükümetimize teşekkür ediyoruz. Yalnız şunu belirtmek istiyoruz ki, bu yıl zeytin gibi bazı meyveler ürün vermediler. Zeytincilik yapan çiftçilerimizin de borçlarının ertelenmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Zarar gören çiftçilerimizin borçlarının bir yıl ertelenmesi çiftçilerimize kısa süreli bir nefes aldıracaktır, fakat borç ertelemesinin daha uzun vadeye yayılması, çiftçilerimizi iyice rahatlatıp, gelecek yıllara daha iyi hazırlanmalarını sağlayacaktır. Hükümetimizden talebimiz çiftçilerin borçlarının bir yıl değil 10 yıl gibi süreyle ertelenmesidir” dedi.

Bakanlar kurulu kararınca "01.01.2016 ile 09.09.2016 tarihleri arasında meydana gelen aşırı sıcak, aşırı kar yağışı, aşırı yağış, dolu, don, fırtına, güneş yanıklığı, heyelan, hortum, kırağı, kuraklık, kurt saldırısı, sel, sel-su baskını, şiddetli rüzgâr, yangın, yıldırım düşmesi afetleri nedeniyle 69 ilde, 493 ilçede, 12.604 köyde, 532.232 çiftçiye ait 15.722 dekar kapalı alan ile 24.094.291 dekar açık alan zarar gördü.

"Çeşitli Afetler Nedeniyle Zarar Gören Gerçek veya Tüzel Kişi Üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararları Kapsamındaki Kredi Borçlarının Ertelenmesine Dair Karar" yayımlandı.

Bakanlar Kurulu'nun bu kararı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe hasar tespit komisyonlarınca tespiti yapılan %30 ve üzeri zarar gören üreticilerin borçları yüzde 3 faizle bir yıl ertelendi.

Söz konusu erteleme kararı, 01.01.2016 - 31.12.2016 tarihleri arasında ülke genelinde meydana gelen/gelebilecek afetlerin zararları, borç erteleme kapsamı içindedir. 

Afetlerden zarar gören üreticilerimiz, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarını 1 yıl süreyle erteleyebilecekler.

 

Bu haber toplam 2112 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.