CHP OSMANELİ’DE ADAYINI GERİ ÇEKTİ

CHP OSMANELİ’DE ADAYINI GERİ ÇEKTİ

Türkiye’de 24 Haziran 2018 seçimleri ile başlayan partiler arası seçim ittifakı 31 Mart Yerel seçimlerinde de devam ediyor. Ak Parti ile MHP arasında yapılan...

A+A-

Türkiye’de 24 Haziran 2018 seçimleri ile başlayan partiler arası seçim ittifakı 31 Mart Yerel seçimlerinde de devam ediyor. Ak Parti ile MHP arasında yapılan ittifaklara, CHP ile İYİ Partide ittifakla karşılık verdi. Türkiyenin birçok il ve ilçesinde anlaşma yapan partiler, Bilecik’te de bazı ilçe be beldelerde ittifaka gittiler. CHP ve İYİ parti İl Başkanları 18 Ocak 2019 Cuma günü Bilecik’te ortak bir toplantı düzenleyerek Bilecik ilindeki itifak programlarını açıkladılar. Ottoman Kafe’de gerçekleşen protokolde; Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı Adayı Semih Şahin, İYİ Parti Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Gürses, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Cem Çevik, CHP İl Genel Meclisi üyesi Hikmet Turhan, İYİ Parti İl Genel Meclis üyesi Mehmet Yılmaz ve partililer hazır bulundular. İYİ Parti Bilecik İl BaşkanıAhmet Gürses, yaptığı konuşmada; “Bugün Türkiye genelinde 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine yönelik olarak CHP ile İYİ Parti arasında yürütülen güç birliği çalışmalarının olumlu neticelenmesi üzerine bugün bir aradayız.

,-001.jpg

Şükürler olsun Bilecik'te de güç birliği yapmak sonucunda bir anlaşmaya varılmıştır. İnşallah 31 Mart Yerel seçimlerine bu güç birliği ile beraber girecek ve ilimiz genelindeki 11 Belediye’nin 11'ini de 31 Mart akşamı güç birliğinin belediyesi haline getireceğiz” dedi. CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar’da yaptığı konuşmada; “Burada geldiğimiz nokta, biz yerelde siyaset yapan insanlar olarak ilimizden sorumluyuz, ilimizde neler yapabiliriz, güç birliğini hangi koşullarda oluşturabiliriz şeklinde çalışmalarımızı İYİ Parti ile birlikte sürdürdük. Bu süreçte gerçekten iyi niyetli, birbirimize karşı saygı, sevgiyi hiç eksik etmeden bugüne geldik. Bugüne geldiğimizde CHP olarak bu görüşmelerde en çok sıkıntıyı çeken parti yine biz olduk, şunun için söylüyorum çünkü bu protokolü imzalamak ve karar vermek CHP'liler için oldukça zordu, çünkü biz bu süreçte adaylarımızı, bütün ilçelerimizde belirlemiştik, fakat geldiğimiz noktada, iki tane adayımızı çekmek zorunda kaldık, bu kolay bir olay değil, bizim içinde hoş bir olay da değil, ama sonuçta burada bir güç birliği oluşacaksa bununda yapılması elzemdi.
Ümit ediyorum ki bu güç birliği hepimize, ilimize, ilimizdeki yerel yönetimleri kazanmamamızda büyük katkı verecektir, ben buna yürekten inanıyorum, oluşturduğumuz bu protokolün önce ilimize, sonra ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” Dedi. 
İmzalanan seçim ittifakı çerçevesinde; Bilecik-Merkez, Bozüyük, Gölpazarı, Yenipazar, İnhisar İlçeleri ve Vezirhan, Bayırköy, Dodurga Beldelerinde Belediye Başkan Adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi Adayları seçime girecektir.
Söğüt, Pazaryeri ve Osmaneli İlçelerinde Belediye Başkan Adayı olarak İYİ Parti Adayları seçime girecektir.
Bilecik Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyeliği 2. Sıra Adayı ve Bozüyük İl Genel Meclisi Üyeliği 2. Sıra Adayı İYİ Parti Adayları olacak ve seçime Cumhuriyet Halk Partisi listesinden girecektir.
İYİ Parti, Bilecik Merkez İlçe ve Bozüyük İlçesinde İl Genel Meclisi’nde seçime girmeyecektir.”

chp-osmanelide-adayini-geri-cekti-2.jpg

 

Bu haber toplam 5785 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum