CHP MECLİSTE KENDİ GURUBUNU KURDU

CHP MECLİSTE KENDİ GURUBUNU KURDU

31 Mart yerel seçimlerine Millet ittifakı adı altında giren CHP ve İYİ Parti, Osmaneli’nde 7 Belediye Meclis üyesi çıkartmıştı. Seçimlerin ardından...

A+A-

31 Mart yerel seçimlerine Millet ittifakı adı altında giren CHP ve İYİ Parti, Osmaneli’nde 7 Belediye Meclis üyesi çıkartmıştı. Seçimlerin ardından Partilerin yetkililerince yapılan açıklamada, Millet ittifakı olarak Osmaneli Belediye Meclisinde İYİ Parti gurubu adı altında görev yapacakları belirtilmişti. CHP Osmaneli İlçe Başkanı İsmail ER’in gazetemize gönderdiği yazılı açıklama ile CHP Belediye Meclisinde kendi gurubunu kurmak için, İYİ parti’den ayrıldı. CHP Osmaneli İlçe Başkanı İsmail Er, yaptığı açıklamada;  “Osmaneli Belediyesi Meclisin de 3 üyemizle CHP grubu olarak yer alma kararı aldık. Cumhuriyet Halk Partisi Osmaneli olarak 31 Mart yerel seçiminde Millet İttifakı olarak katıldığımız 3 Belediye Meclis Üyemiz seçildikleri ittifak ortaklığı İYİ partiden istifa ederek Osmaneli Belediyesi Meclisin de CHP grubunu oluşturacak. Bu kararı İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanlığı ile birlikte aldık. 
Alınan kararla, Osmaneli Belediyesi’nde yer alan Hüseyin Nusret Dinçer, Serpil Demirel ve Özden Karip Yazıcı belediye meclis üyesi seçildikleri İYİ parti den istifa ederek kendi ittifak ortaklarından ayrı CHP grubu oluşturacaklardır” dedi. . Böylelikle, Osmaneli Belediye Meclisi’nde 4 olan gurup sayısı, CHP’nin de dâhil olmasıyla 5’e yükselecek. Osmaneli Belediye Meclisi’nde CHP’li 3 meclis üyesi yer alırken, 2 AK Parti, 1 MHP, 4 İYİ Partili ve 1 Bağımsız meclis üyesi görev yapacak.
Osmaneli CHP İlçe Başkanı İsmail Er ile İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Cemil Özkahya, mecliste yine kendi ittifak ortaklarıyla birlikte hareket edileceğini belirtirken, kararın sadece kendi gruplarını belirleme adına alındığı ifade ettiler.

 


Bu haber toplam 1954 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.