ÇERKEŞLİ GÖLETİNE 30 BİN BALIK YAVRUSU

ÇERKEŞLİ GÖLETİNE 30 BİN BALIK YAVRUSU

Tarım ve Orman Bakanlığının faaliyeti olarak, su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras...

A+A-

Tarım ve Orman Bakanlığının faaliyeti olarak, su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" yürütülmektedir.
Bu çerçevede İlimizin ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşlar için kaliteli bir protein, balıkçılar için önemli bir beslenme kaynağı olan ve sportif amaçlı balıkçıların gözdesi olan balıklardan bugün itibariyle; Bilecik’teki 10 gölete 64.000 adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.
11 Temmuz 2019 tarihinde İlimiz Merkez İlçesi Pelitözü Göleti'nde yapılan balıklandırma etkinliği; Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür V. Emrah Celasin ve İl Müdürlüğü personellerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Bu etkinlikle birlikte İlimiz Merkez İlçesi Pelitözü göletine 2.000 adet, Selöz göletine 1.000 adet, Kurtköy göletine 15.000 adet, Gölpazarı İlçesi Akçay göletine 1.000 adet, Osmaneli İlçesi Çerkeşli göletine 30.000 adet, Pazaryeri İlçesi Esemen göletine 1.000 adet, Sarnıç göletine 1.000 adet, Söğüt İlçesi Borçak göletine 2.000 adet, Zeyve göletine 1.000 adet ve Yenipazar İlçesi Yenipazar göletine 10.000 adet olmak üzere toplamda 64.000 adet sazan balığı yavrusu eşzamanlı olarak  bırakılmıştır.
Böylece "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında son 5 yılda 18 gölete 220.500 adet Sazan balığı yavrusu bırakılmış oldu.
Balıkçılığın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.
Balık popülasyonunun devamının sağlanmasında amatör balıkçıların zaman yasağı döneminde avcılıktan kaçınmaları ve amatör avcılık kurallarına uymaları büyük önem taşımaktadır. Ayrıca günlük limit ve adet miktarlarına dikkat etmeyen amatör balıkçılara idari para cezası uygulandığı bilinmelidir.

cerkesli-goletine-30-bin-balik-yavrusu-1.jpg

 

Bu haber toplam 3102 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.