ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI

OSMANELİ’YE HAYAT VERECEK OLAN ESKİ ÇARŞIDA ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI

A+A-

Yıllarca Osmaneli’ye hayat vermiş, konakları ve tarihi evlerinde insanları barındırmış, dükkânlarında insanları alışveriş yapmış, aynalı kahvenin önünde bir bardak çay, bir fincan kahve ile nice dostlukların kurulmuş olduğu Osmaneli’nin eski çarşısı eski günlerine dönmek için çaba sarf ediyor.

img_8607.jpgOsmaneli denilince akla gelen ilk mekânlardan biri olan Aynalı kahve ve civarı, ne yazık ki atıl bir vaziyette kalmış idi. Eski çarşıda hayatın yavaşlaması, insanların çarşıya eskisi kadar uğramaması, Osmaneli Belediyesini ve Belediye Başkanını harekete geçirdi. Eski çarşı ile ilgili yapılan projeler adım adım hayata geçmeye başladı.

img_8616.jpg

Sokak iyileştirmesi projesi kapsamında konakların boyama işleri başlatılmış durumda. Eski çarşıya kurulacak olan İş Geliştirme Merkezi projesi kapsamında, kalkınma bankası finans yönünden projeye destek vermekte. Bu kapsamda, 23 Ekim Pazartesi günü Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, belediye yetkilileri ve kalkınma bankası yetkilileri ile birlikte Kütahya Belediyesi İş Merkezini incelemek üzere Kütahya’ya gittiler.

img_8600.jpg

Kütahya Belediye Başkanının karşıladığı Osmaneli Belediye Başkanı ve Kalkınma Bankası yetkilileri, Kütahya Belediye Başkanı ve yetkililerinden brifing aldılar. Osmaneli’ye uygulanacak proje hakkında fikir sahibi olan Belediye Başkanı ve Banka yetkilileri, Osmaneli’ye gelerek, Osmaneli’de İş Merkezi kurulacak olan konaklarda incelemelerde bulundular. Eski Çarşıda uygulanacak olan İş Geliştirme Merkezi projesi kapsamında, Otelcilik, El Sanatları, Restoran, Turizm Merkezi, Lefke Bezi ve Lefke Taşı iş dallarının uygulanacağı konaklar belirlendi. Bu kapsamda, Ali Kezer Konağı El Sanatları, Necla Hanım-Fadıl Bozkurt ve Nezaket Ay Konakları Otelcilik, Müzeyyen Sebahat ve Bekir Güven Konakları Restaurant, Sebahat Keçeli Konağı da Lefke Bezi atölyesi ve iş merkezi olarak faaliyete geçirilecek. Eski Çarşının restorasyonu çalışmaları doğrultusunda bazı eski ev ve konaklarda tadilat ve restorasyon çalışmaları da başlatılmış durumda. 

img_8589.jpg

Bu haber toplam 2613 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.