BU YIL BAŞLIYOR

BU YIL BAŞLIYOR

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, mevcut Belediye binasının yıkılarak yeniden yapılmasına bu yıl başlanacağını söyledi. Başkan Şahin yaptığı...

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, mevcut Belediye binasının yıkılarak yeniden yapılmasına bu yıl başlanacağını söyledi. Başkan Şahin yaptığı açıklamada; “Osmaneli Belediye Binasının ve devamında yer alan iş merkezinin deprem yönetmeliğine uygun olmaması nedeniyle zorunlu hale gelen bu binaların yıkılması ve sonrası yeni Belediye Binası yapılması artık zorunluluk oldu. En geç Haziran sonuna kadar binaların yıkım olayını gercekleştireceğiz.

Osmaneli Tarihi Konakları görünümünde olacak Belediye Binamızla ilgili projeleri değerlendiriyoruz. Bodrumunda arşivin yer alacağı yeni belediye binamız dört kattan oluşacak. Zemin Katı(1.Kat) işyerleri ve belediye binamızın girişinden oluşacak.2.Kat Belediye Hizmetleri için kullanılacak.3.Kat toplantı salonları, eğitim salonları, belediyemizin spor kulübü, sürekli eğitim merkezi, şirket merkezimiz, kadın girişimciler kooapartifi merkezi vb belediye iştirakleri yer alacak. 4.Kat ise sosyal hizmet alanı olacak. Konferans Salonu, Kafe, Sergi Alanı vb alanlar olacak.

Belediye Binamızın Finanasmanını Dükkânların 10 yıllık peşin kira bedeli ile kiralanmasından elde edilecek gelirler, sosyal hizmet alanlarımız için bakanlıklardan gelecek hibeler ve özkaynaklarımızdan sağlıyacağız. Osmaneli Belediye Binası mevcut alana daha küçük bir kütle olarak oturtulacak, üst katta çıkma ile kullanım alanı arttırılacak.

Osmaneli Belediye Binası bittiğinde Osmaneli'nin merkezinde çarşısıda oluşacak. Devamında Sit alanımızdaki Tarihi Lefke Çarşısı yer alacak. Haceloğlu ve İnönü mahallelerimzde var olan alışveriş alanlarında da trafik ve park sorunları çözülerek Osmaneli çok daha güzel konuma gelecek. Balaban İlk Okulu, Belediye Binamız, Hükümet Konağı Bahçesi yeni düzenlemelerle yaklaşık 10.000 m2 lik meydan da oluşturulacak. Merkezde otopark konusunuda TOKİ arkasındaki otoparkımız ve kapalı pazarımızın altına yapacağımız otoparkla çözeceğiz.

Yaptığımız yatırımlarla Osmaneli çok değerli ve çok tercih edilen yerleşim yeri olma yolunda

hızla ilerliyor. Koronavirüs illetinide kısa sürede gectiğimizde Osmaneli büyüme ve yükseliş sürecini birlik ve beraberlik içinde devam ettirecek” dedi.

Bu haber toplam 1475 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum