BU LİSTEDE OSMANELİ NEDEN YOK?

BU LİSTEDE OSMANELİ NEDEN YOK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan ve geçtiğimiz ay Resmi Gazetede yayınlanarak yürülüğe giren, Sosyal...

A+A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan ve geçtiğimiz ay Resmi Gazetede yayınlanarak yürülüğe giren, Sosyal Çalışma Programına Osmaneli Kaymakamlığı nedeni bilinmeyen sebepten dolayı dâhil olamadı. 
Ünivrsite öğencilerine yönelik Sosyal Çalışma programının toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda kamu kurum veya kuruluşlarında uygulanacağı bildirilmişti. Bu uygulamaya dâhil olacak olan Kaymakamlıklar, İŞKUR İl Müdürlüğüne yazılı olarak başvuru yapıp, kaç tane Üniversite öğrencisini çalıştıracaklarını bildirdiler. Bilecik İŞKUR İl Müdürlüğünden Osmaneli Kaymakamlığına SÇP ile ilgili yazı gelmesine rağmen, Osmaneli Kaymakamlığı bu yazıya süresi içinde cevap vermediğinden, Sosyal Çalışma Programı haricinde kaldı. Üniversite öğrencilerinin 3 ay boyunca toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda kamu kurum veya kuruluşlarında günlük 67 TL üceretle çalışabilecekleri bir imkândan mahrum bırakılmalarının sorumlularının konu ile ilgili bir açıklama yapmaları beklenmektedir. Osmaneli Kaymakamlığının SÇP’ndan mahrum kalmasının nedeninin beceriksizlik mi, ihmal mi yoksa Osmaneli ilçesinin daha öncede Belediyeye İŞKUR’dan işçi verilmemesi gibi bir cezalandırma durumumu olduğu merak konusu haline gelmektedir. 
Bilecik İlinde SÇP’na müracaat ederek, 3 aylık yaz tatili boyunca Üniversite öğrencisi çalıştıracak kurum ve Kaymakamlıkların Listesi. Bu listede göstermektedir ki, Osmaneli Kaymakamlığı bu programda yer almamıştır.

adsiz.jpg 

 

Bu haber toplam 2420 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum