MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

BU HAKEMLERLE Mİ? FUTBOL KALKINACAK

A+A-

Bilecik 1. Amatör Kümede geçtiğimiz hafta iki maç haricindeki diğer maçlar kar yağışı nedeniyle ertelendi. 
Haftanın maçında Bayırköyspor ile 1308 Osmaneli Belediyespor Bayırköy’de karşı karşıya geldiler. Maça ilgi oldukça fazla idi. Osmaneli ve Bayırköy belediye Başkanlarının yanı sıra, BŞEÜ Rekötrü Prof. Dr. İbrahim Taş’da maçı izleyenler arasında idi. Lider 1308 Osmaneli Belediyespor haftaya 39 Puanla girmişti. Takipçisi Bayırköyspor ise 31 puanla ikinci sıradaki takım olarak ahaya çıktılar. 
Her iki takımın seyircisi maçı yan yana aynı tribünden izlerken, 1308 Osmaneli Belediyespor takımı ise “Bayırköyspor’a Başarılar Dileriz” pankartı ile sahaya çıktı. Her iki takım futbolcuları seyirciyi birlikte selamladılar. Tribünlerde kardeşlik sloganları atıldı. Fakat tüm bu güzellikleri bozan birileride sahada idi. Orta Hakem Hasan Bozüyük ve Yan Hakemler Enes Seymen ve Osman Ademir. Öyle ki yan hakem Enes Seymen 1308 Osmaneli Belediyespor futbolcularına futbol oynatmamak için her türlü hareketi yaptı, bayrağı kaldırdı. Maçın ikinci yarında da 1308’in antrenörü Sedat Memiş’i sahadan attırdı. Yardımcı hakemine ayak uyduran orta hakem Hasan Bozüyük’te vermiş olduğu kararlar ve çalmış olduğu düdükler ile maçın gerilmesine sebep oldu. 1308 Futbolcusu Onur’a yapılan sert hareketin karşılı kırmızı kart olması gerekirken, sarı kart bile çıkmadı. Maçın sonlarına doğru Bayırköy ceza sahası önünde yaşanan bir pozisyonda futbolcular birbirlerine girdiler. Sahanın içine jandarma girmek mecburiyetinde kaldı.  Saha içi olaylarında bir birlerine saldıran futbolcular, onları ayırmaya çalışan futbolcular vardı. Orta Hakem Hasan Bozüyük olayları kenardan izledi ve sonunda kartlarını çıkardı. Bayırköyspor’dan 17 numaralı futbolcuya ve 1308 Osmaneli Belediyespor’dan 4 numaralı futbolcuya kırmızı göstererek ihraç etti. Oysa 1308 Osmaneli Belediyesporlu 4 numaralı futbolcu, kavga edenleri ayırmak isterken suratına tokat yemişti. Hiçbir suçu olmadığı halde oyun dışında kaldı. Olaylar nedeniyle maç en az 10 dakika durmuşken, maçın hakemi Hasan Bozüyük maça sadece 5 dakika ek süre ilave etti. Yine 1308’li 10 nuamara son dakikalarda girdiği rakip ceza sahasında düşürüldü. Buna rağmen maçın hakemi faulü Bayırköyspor’a verdi. 
Dostça ve güzelliklerle başlayan maç, yardımcı Hakem Enes Seymen ve Orta hakem Hasan Bozüyük yüzünden çirkinliklerle bitmek zorunda. 
Bilecik 1. Amatör Küme Futbol liginde, şampiyonluk adayı olan her iki takımın maçına daha iyi bir hakem verilemezmiydi? Bilecik’in en iyi hakemei olarak lanse edilen ve babası da eski bir hakem olan aynı zamanda Bilecik İl Hakem Kurulu Başkanı olan Barkın Kara neden bu maça verilmedi de, maçı katleden bir hakem verildi? Bilecik’in en iyi hakemi Pazar günü Gölpazarı Belediyespor 1308 Osmaneli Belediyespor U17 takımlarının maçına veriliyor. O maç 1. Amatör küme maçından daha mı önemliydi? Geçtiğimiz sezonun Bilecik şampiyonu ve bu sezonun da şampiyonluktaki en büyük favorisi olan 1308 Osmaneli Belediyespor’un maçlarında neden hep hakem hataları konuşuluyor da diğer maçlarda neden konuşulmuyor? Bir takımın antrenörünü maç içerisinde tahrik etmek yardımcı hakemin görevleri arasında mıdır? Maç içerisinde hakem gözlemcisinin bir takım antrenörüyle muhatap olması yetkisi dahilindemidir? Maçın oynandığı esnada yardımcı hakemler mi orta hakeme uyar, orta hakem mi yardımcılarına uyar. Son karar hangi hakemindir? Bu hakem bundan sonra da 1308 Osmaneli Belediyespor’un maçlarını yönetmeye devam edecek midir?
Her türlü takım veya bireysel sporlarda yenmek de vardır, yenilmekte. Pazar günü 1308 Osmaneli Belediyespor geçtmiş haftalardaki oyunundan çok uzaktı. Bayırköyspor maçı sonuna kadar hak ederek kazandı. Fakat hakemlerin hataları maçın da önüne geçti. Son dakikalarda futbolcuların birbirlerine girmeleri tamamen hakemlerin yanlış yönetiminden kaynaklandığı 1500’e yakın seyircinin de gözünden kaçmadı. Yazıktır, günahtır. O sahalarda, 18-19 yaşlarında çocuklar futbol oynamaya çalışıyorlar. Emek harcıyorlar, ter döküyorlar. Birçoğunun hayalinde profesyonel futbolcu olmak var. Fakat bu hakemlerle ne Türk Futbolu kalkınır, ne de Amatör futbol. Yazık hem de çok yazık.

 

Bu yazı toplam 2480 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum