“BU BÜST BURAYA YAKIŞMAMIŞ”

“BU BÜST BURAYA YAKIŞMAMIŞ”

CHP Osmaneli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Nusret Dinçer, Balaban İlkokulu önüne konulan ATATÜRK büstüne tepki gösterdi.Gazetimize özel açıklamada bulunan...

A+A-

CHP Osmaneli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Nusret Dinçer, Balaban İlkokulu önüne konulan ATATÜRK büstüne tepki gösterdi.

Gazetimize özel açıklamada bulunan CHP Meclis Üyesi Dinçer; “1930’lu yıllardan bu yana ilçemizde Eğitim ve Öğretim hizmeti veren Balaban İlkokulu, geçtiğimiz yıl miadını doldurduğundan yıkılarak yerine yenisi yapıldı. Yeni okul binamızı ilçemize kazandıran Devletimize teşekkür ediyorum. Evlatlarımız çok daha rahat bir ortamda Eğitim ve Öğretim alacaklardır. Tam da bu çağlarda, yani İlkokula başlayan çocuklarımıza anlatmamız ve anlatılması gereken ATATÜRK’ün, ne yazık ki çocuklarımıza Balaban İlkokulu bahçesinde küçük bir Adam gibi gösterilmeyi amaçlayan bir uygulamaya gidilmiştir. Devasa bir şekilde yapılan Balaban İlkokulunun önünde, yaklaşık 1,5 Metrelik kaide üstüne konulan ATATÜRK büstü ne yazık ki 40-50 santim civarındadır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önderimiz bu devasa okulun önünde böyle bir büste layık değildir. Bu büstü buraya koyanlar bunu hiç mi fark etmediler? Ettilerse bile, bilerek mi bu büstü bu şekilde koydular. ATATÜRK’e yakışmayan böyle bir büstü Balaban İlkokulu bahçesine koyanları kınıyorum. Böyle bir Ucube büst koyacaklarına keşke hiç koymasalardı daha iyi idi. Balaban İlkokulu önüne konulan ve ATATÜRK’e hiç yakışmayan bu büstün değiştirilerek yerine Ülkemizin Kurtarcısı, Cumhuriyeimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e yakışır bir büst konulmasını tüm Osmaneliler adına yetkililerden istiyoruz”. Geçmişine sahip olmayanın, gideceği yer de belli değidir,  yol da belli değildir. Yetkilileri bu konuda göeve davet ediyorum”  dedi.


722015d7-ec5e-4035-b614-41755451053d.jpg

Bu haber toplam 15164 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum