BÖLGENİN İLK HAL PROJESİ TAMAMLANDI

BÖLGENİN İLK HAL PROJESİ TAMAMLANDI

Osmaneli Belediyesi tarafından yapılması planlanan Yeni Toptancı Hal Kompleksi’nin proje çalışmaları Bilecik Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta’nın...

A+A-

Osmaneli Belediyesi tarafından yapılması planlanan Yeni Toptancı Hal Kompleksi’nin proje çalışmaları Bilecik Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta’nın da incelemesi ile tamamlandı. Yeni Hal, teknolojisi, çevre duyarlılığı, sosyal tesisleri ile Bilecik’in en çağdaş ve modern hali olacak. 
Yeni hal, üretici, komisyoncu, ihracatçı ve çalışanların her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği şekilde projelendirildi.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Bilecik’te hal olmaması ve pazarların sektörün ihtiyacına cevap veremez hale gelmesi üzerine Osmaneli Belediyesi bölgeye yakışan, modern bir hal projesi hazırladı. 
Proje hazırlanmadan önce mevcut trend ve ihtiyaçlar, ülke ve bölgenin tarım politikaları, çiftçinin, toptancıların beklentileri, ürünlerin ihraç edildiği ülkelerin beklentileri, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları değerlendirildi. Bölgede bu sektörde gelişmiş hal örnekleri incelendi. 

Yerel ihtiyaçlar göz önünde bulunduruldu. Tüm bu verilerin ışığında, Osmaneli’nin tarihi geçmişi de dikkate alınarak mimari ve teknik çözümler geliştirildi. Yaklaşık 8 ay süren projelendirme çalışmaları sonunda bölgenin en çağdaş ve gözde hal projesi ortaya çıktı.


İÇİNDE YOK YOK

Avrupa Birliği normlarına uygun olacak Yeni Hal, Osmaneli’nin gelişen yüzüne ve tarihi dokusuna cevap verecek çağdaş bir mimariye sahip olacak olan Osmaneli Hali ülkemizin tarım ticaretinde önemli bir merkez haline gelecek.  
30 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak Yeni Hal kompleksinin içinde yok yok. 
Projede, ticari alanların yanında, Otogar binası, benzin istasyonu, İdare binası, Fiyat panosu, Bilgi işlem sistemi, Hoparlör sistemi, Aydınlatma sistemi, Güvenlik kamerası, Giriş-çıkış kontrol kulübesi, Ağırlık kontrol ünitesi, Çöp toplama yeri, Tuvalet, Otopark, Boş ambalaj depolama yeri,  eğitim salonları, tarım yan sanayi ile ilgili birimler, zabıta bürosu, paketleme alanı, TIR ve araç parkları yer alıyor. 

YAKIN ZAMANDA HAYATA GEÇECEK

Yeni Hal Projesi’nin, gerekli mevzuat ve düzenlemelerin yapılmasının ardından çok kısa bir zaman içinde hayata geçirilecektir. Osmaneli Hal binası ile ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Sınırlarının büyük kısmından Sakarya nehri geçen ve bölgenin en verimli topraklarına sahip olan Osmaneli İlçemiz, binlerce yıllık tarım geçmişine sahiptir. Adeta Osmaneli ilçemiz ile birlikte anılan, Alaca Karpuzu, ayvası, domatesi, şeftalisi de ilçemizin markaları haline gelen başlıca ürünleridir. Bu ürünleri yetiştiren çiftçilerimizin, yetiştirdikleri ürünlerini daha iyi pazarlayabilmeleri, daha iyi para kazanabilmeleri, çoluk çocukları ile birlikte tarlalarda, bahçelerde döktükleri alın terlerinin karşılığını alabilmeleri için Hal tesisimizi yapmamız zaruret halini almıştı. Allah’ın izni ile 2018 tarım sezonuna hal tesisimizi yetiştirerek çiftçilerimizin hizmetine sokacağız” dedi.  

Bu haber toplam 1652 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum