BİR ODÖKSAN’IN KIRK YIL HATIRI VARDIR

BİR ODÖKSAN’IN KIRK YIL HATIRI VARDIR

Osmaneli’nin ilk sanayi kuruluşu ODÖKSAN fabrikasının ilk çalışanları 40 yıl sonra Osmaneli’de bir araya geldilerODÖKSAN fabrikasının ilk çalışanlarından...

A+A-

Osmaneli’nin ilk sanayi kuruluşu ODÖKSAN fabrikasının ilk çalışanları 40 yıl sonra Osmaneli’de bir araya geldiler

ODÖKSAN fabrikasının ilk çalışanlarından Gürkan İşkur, 1973 yılında ilk temelleri atılan fabrikanın kuruluşunda bulunan İşletme Müdürü ve diğer personeli Osmaneli’de bir araya getirdi. 01 Nisan Cumartesi günü Osmaneli’de kahvaltıda buluşan fabrikanın eski çalışanları eski günlere bir kez daha döndüler. ODÖKSAN fabrikasının ilk temellerinin atıldığında muhasebeci olan Etem Çavdur, Fabrikanın ilk işletme müdürü Nejat Elçırpan, Fabrikanın ilk sekreteri Gülşen Zengin, Teknik ressam Hulki Bolu, Sevkiyat Memuru Okan Zengin, Muhasebeci ve Ambar sorumlusu Ertuğrul Açıkgöz, Ocaklar Şefi Nurettin Aydoğdu, Ocaklarda çalışan Bekir Akkaya, Elektrik Bakım teknisyeni Musa Yıldız ve Ali Bircan Keskin, gün boyunca Osmaneli’de gezerek anılarını tazelediler. Fabrikanın ilk işletme müdürü Nejat Elçırpan Fabrikanın ilk işletmeye girdiği günlerden bahsederken, “Odöksan sadece bir fabrika değildi. Orası bizler için ve diğer çalışanlar için adeta bir okuldu. Bizler o fabrikada hayata dair çok şeyler öğrendik. Her şeyin para olmadığını, gönülden çalışmanın ne olduğunu bizler Odöksan’da öğrendik” dedi. Ocaklar Şefi Nurettin Aydoğdu ise fabrikanın şimdiki yönetimine sitemde bulunarak, “Bizim burada toplanmamızın ortak paydası Odöksan’dır. Yıllar evvel buraya emek vermiş insanlar burasını sevdikleri için Osmaneli’ye geliyorlar. İnşallah fabrikanın eski çalışanları olarak bundan sonra her yıl geliriz, eski çalışanların sayısını daha da artırırız.  Yıllar sonra da olsa eski çalışanların bşir araya gelmesi, eski günleri yad etmesi, buradan döndükten sonra çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacağımız en güzel anılarımız olacaktır” dedi. 
Odöksan fabrikasının kuruluşunda bulunan eski çalışanları kahvaltıdan sonra fabrikanın önüne giderek kapısında hatıra fotoğrafı çektirdiler. Yıllar sonra Osmaneli’yi hep birlikte gezdiler. 
 

 

bir-odoksan’in-kirk-yil-hatiri-vardir.jpg

 

Bu haber toplam 5436 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum