MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

BİR FOTOĞRAF KARESİ

A+A-

Yıllardır siyasetin içinde olmuş ve Türkiye’nin yakın siyasi geçmişini bilen birisi olarak son yıllarda siyasi liderlerin söylem çirkinliklerinden ve kavgalarından bıkmış bir kişi olarak, bu yazıyı yazmaya karar verdim. 
Çok değil daha 1,5 ay önce ülkemizde yerel seçimleri yaptık. Yerel seçimlerde siyasi parti liderlerinin birbirlerine söylediklerini, hergün, her saat Televizyon ekranlarından izledik. Ağza alınmayacak laflar, birbirlerine ettikleri hakaretler, vatandaşların hem tepkisine, hem de kutuplaşmasına neden oldu. Oysa geçmişte bizler, Demirel, Ecevit, Türkeş, Erbakan, Yılmaz ve Çiller gibi siyasetçileri de gördük. Her ne kadar birbirlerine sert muhalefet etseler de, asla nezaketi ve kibarlığı elden bırakmazlardı. Muhalefetlerinde dahi bir espri anlayışları mevcuttu. Oysa günümüzde öyle mi? En hafif sözleri Utanmaz, Sıkılmaz, Çöplük, İllet, Zillet. Bunlar daha yenilir yutulur cinsinden sözler. Peki, nereye gidecek bu iş derken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramında, Samsun’da yapılan 100. Yıl törenlerinde bir fotoğraf çıktı ortaya. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan’ın davetine karşılık veren siyasi parti genel başkanları hep birlikte bir fotoğraf verdiler kamuoyuna. (Sadece İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Davete İcabet Etmedi)İnanın bu fotoğrafı görünce çok sevindim. Tören esnasında birbirleri ile el sıkışmaları, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı konuşmaya çıkarken ayağa kalkması, bende Acaba duygularına sebep oldu. Acaba 19 Mayıs ile birşeyler değişmeye başlar mı? 19 Mayıs ile yeni bir siyasi yol haritası çizilir mi? Demeye başladım. Öyle ya; 19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletinin kaderini değiştiren bir hamle yapmıştı. 2019’un 19 Mayıs Bayramında da, şimdiki siyasi parti liderleri, Türk siyasetinin kaderini değiştirecek bir ilke imza atabilirler mi? 
Peki, atmaları lazım mı? Elbette. Hem de mecburiyetleri var. Siyaset, Demokrasi, ülke yönetimi sadece sandıktan ve seçimlerden ibaret değildir. Siyaset muhalifin de olsa inanları kucaklama sanatıdır. Ülkemizin başında ES-400’lerden, F35’lere, Suriye’den Kıbrıs sorununa kadar birçok bela vardır. İçeride ise Ekonomi freni patlamış kamyon gibi sağa sola savrulmakta, hergün Dolar kurunun artışı ile uyanılmaktadır. İşsizlik, tarımdaki girdaplar, sanayideki geri gidişler, hepsi üst üste gelmiştir. Üst üste gelen bu badirelerden çıkışın tek yolunun, birlik, beraberlik ve kardeşlikten geçtiğini aslında siyasi parti liderleri bizlerden çok daha biliyorlar ama o koltuk yok mu o koltuk, ne oluyorsa onun yüzünden oluyor. O koltuğa oturanlar, ömür boyu kalkmamak için, herşeyi mübah görüp, karşısındakilere her türlü hakareti yapmayı kendinde hak görüyor. 
Fakat yine de 19 Mayıs 2019 Pazar günü Samsun’da çekilen o fotoğraf bana biraz olsun ümit verdi. Çünkü bizler Bin Yıldır aynı geminin içerisindeyiz. 19 Mayıs 1919’da yenilenen gemi ile de yol alıyoruz, İnşallah kıyamete kadar da bu gemi ile hep birlikte yol almaya devam edeceğiz. İnşallah bu fotoğraf bir başlangıç olur diyorum.  İnanın o fotoğrafı çerçeveletip duvara asasım geldi. Ne kadar da özlemişiz değil mi? bütün liderleri bir fotoğraf karesinde görmeye. Keşke her daim böyle olalar da canımızı yesinler. 

 

Bu yazı toplam 3610 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum