"BİLİYOR MUSUN?" PROJESİNDE SONA DOĞRU

"BİLİYOR MUSUN?" PROJESİNDE SONA DOĞRU

Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılı dâhilinde Osmaneli'ndeki okullarda gerçekleştirilen projelerden olan...

A+A-

Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılı dâhilinde Osmaneli'ndeki okullarda gerçekleştirilen projelerden olan "Biliyor musun?" projesi Mayıs ayı itibarıyla tamamlanıyor. Projenin yürütülmesinden sorumlu Türkçe Öğretmeni Durmuş Ali Ünlü proje hakkında bilgi verdi. Kasım 2018'de Osmaneli'nde bütün okullarda aynı anda başlayan proje kapsamında öğrencilerden oluşan bir ekip kurulduğunu ve her sınıf seviyesinde çalışma yapıldığını söyleyen Ünlü sözlerine şöyle devam etti: "Bu bağlamda 'yazımı karıştırılan sözcükler, noktalama işaretleri, dil bilgisi konuları, aylık LGS örnek soruları, edebi metin türleri' projede ele alınan başlıklar oldu. İlk etapta sınıf seviyelerine göre konular belirlendi ve ona göre dokümanlar hazırlandı. Sonrasında hangi sınıf seviyesinde kantinde hangi ürünün satıldığına dair bir araştırma yapıldı. Örneğin köfte ekmek en çok sekizinci sınıf öğrencilerinden rağbet gördüğü için sekizinci sınıf konuları, örnek LGS soruları o ürünler üzerine yerleştirildi. Noktalama işaretleri, yazım yanlışları vb. konular da uygun yazı puntoları ve boyutlarda hazırlanarak ürünlere yerleştirildi. İlerleyen zamanlarda geliştirilen proje diğer dersler için de kullanılmaya başlanmış olup ve kalıcı öğrenmede olumlu sonuçları olduğu görüldü."
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci ise tüm okullarımızda uygulanan projenin Mayıs ayı sonu itibarıyla sona ereceğini ifade ederek öğrenciler için sıra dışı olan bu öğrenme tekniğinin başarılı olduğunu, önümüzdeki senelerde de geliştirilerek kullanılabileceğini söyledi. Ekinci öğrencilerin özellikle kelimelerin doğru yazımı ve kullanımını öğrenmelerinin Türkçenin gerek yazı gerekse konuşma dilinde korunması açısından büyük öneminin olduğunu vurguladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut ekinci; projede emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

biliyormusun-projesinde-sona-dogru-2.jpg

 

Bu haber toplam 2122 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.