BİLİRKİŞİLİK EĞİTİM KURSU BAŞLADI

BİLİRKİŞİLİK EĞİTİM KURSU BAŞLADI

03 Ağustos 2017 tarih 30143 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Adalet Bakanlığının Çıkarmış Olduğu Bilirkişilik Yönetmeliği...

A+A-

03 Ağustos 2017 tarih 30143 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Adalet Bakanlığının Çıkarmış Olduğu Bilirkişilik Yönetmeliği gereğince, Bilecik’te Bilirkişilik kursu açıldı. BSMMMO başkanlığı tarafından açılan eğitim kursunun başlangıcında, BSMMMO başkanı Süleyman Kıral Kursiyerlere hitaben bir konuşma yaptı.

Başkan Kıral konuşmasında; “Sayın, Eğitmenlerim, Değerli Meslektaşlarım, Bilecik baromuz Sayın Avukatları, Sayın, Mühendis, Mimar, Haritacı, Bankacı, Sigortacı, Sosyolog, Psikolog, Arkeolog, Emlakçı, Astsubay, Polis gibi Değişik Meslek kollarından katılım sağlayan çok değerli katılımcılar, Öncelikle, Bilecik Mali Müşavirler Odası Başkanı Olarak Şahsım ve Odamız Kurulları adına sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Hepiniz Hoş geldiniz,
Kişilerin belli bir alana yoğunlaşarak uzmanlaşması nedeniyle hakimlere, önüne gelen uyuşmazlık, başka bir uzmanlık alanına giriyorsa, bu alanın uzmanlarından konu ile ilgili görüşlerini alma imkanı getirilmiştir.
Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununa göre, bir davada, taraflar arasındaki uyuşmazlığın çözümü hakim tarafından bilinmeyen özel veya teknik bir bilgiye bağlı ise, hakim gerekli olan özel veya teknik bilgiye sahip kişi veya  kişilerin konu ile ilgili görüşünü alabilir (m. 275).  Hakim tarafından görüşüne başvurulan bu kişilere bilirkişi denilmektedir. 
Mali Müşavirler olarak sürekli eğitim kapsamında, ihtiyaca göre değişik tarihlerde, güncel konularımızı canlı tutmak, bilgilerimizi tazelemek, yeniliklerden haberdar olmak üzere her zaman eğitim sürecimizi  devam ettiriyoruz. 
03 Ağustos 2017 tarih 30143 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Adalet Bakanlığının Çıkarmış Olduğu Bilirkişilik Yönetmeliği; “MADDE 30- (1) Bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren eğitimi ifade eder. 
(2) Temel eğitim, on sekiz saati teorik ve altı saati uygulamalı olmak üzere en az yirmi dört ders saatinden oluşur.” Denilmiş, 
Yine aynı yönetmeliğin, 
“MADDE 33- (1) Bilirkişilik temel eğitimi Daire Başkanlığınca izin verilmek kaydıyla; 
-Üniversiteler, 
-Türkiye Adalet Akademisi, 
-Adli Tıp Kurumu, 
-Türkiye Barolar Birliği ve barolar, 
-Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve bağlı odalar, 
-Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği ve bağlı odalar, 
-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, 
-Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ve esnaf ve sanatkârlar odaları birlikleri ile 
-Türk Tabipleri Birliği ve bağlı odalar tarafından verilebilir.” Denilmektedir.
Bu madde Hükmüne göre Mesleki Birliğimiz TÜRMOB, Sürekli Eğitim Merkezimiz TESMER aracılığı ile Türkiye genelinde Tüm Mali Müşavirler Odalarında düzenlenecek eğitimler ile ilgili gerekli izinleri alarak bu hizmeti hepimize sunmuştur.
Böyle Büyük bir Organizasyonun Türkiye genelinde tüm odalarımızda yapılıyor olması Meslektaşlarımızın ve Üst Kuruluşumuz TÜRMOB un sürekli eğitim konusuna ne kadar önem verdiklerinin göstergesidir.  Emeği Geçenleri kutluyor, Bu Hizmetleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 
Değerli katılımcılar, İlan edilen 1. Dönem kayıt sürecinde, Odamızda 24 er kişiden oluşan 4 sınıf açtık. Tesmer tarafından hazırlanan program çerçevesinde; Saat: 8,30 - 14,30 arası 6 şar saat, 2 ayrı sınıfta aynı anda 48 kişi, 15,30 - 21,30 saatleri arasında 6 şar saat, yine 2 sınıfta 48 kişi olmak üzere toplam 96 kişilik sınıflarımızı hazırladık. 
Bu gün ilk derslerimize başlıyoruz. Eğitimimiz Cumartesi-Pazar-Pazartesi Ve Salı Günü Olmak Üzere Toplam 4 Gün Devam Edecek, Her gurup günde 6 saatten 4 günde 18 saati teorik 6 saati uygulama olmak üzere 24 saat eğitim almış olacaklardır. Eğitimlerin Bitiminden Sonra Hazirun Cetvelleri Türmob a Gönderilecek Hazırlanan Sertifikalar Odamıza Geldiğinde Sizleri Tekrar Haberdar Ederek Sertifikalarınızı Takdim Edeceğiz.
Bu eğitimler sonrası zaman zaman tekrar eğitim gruplarının oluşması için kayıtlar belli tarih aralıklarında yeniden açılacaktır. Katılmak isteyenler odamız sitesinden kayıt dönemlerini takip edebilirler.
Gerek eğitime katılan sizlere, gerekse sizler için gelen eğitmenlerimize kolaylıklar diliyor, Şahsım ve tüm Oda kurullarım adına sizleri Tekrar saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”dedi.v


Bu haber toplam 1686 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.