'BİLECİK'İ HİÇ UNUTMAYACAĞIM!'

'BİLECİK'İ HİÇ UNUTMAYACAĞIM!'

Vali Süleyman Elban, Ağrı'ya tayin olması sebebiyle düzenlenen veda yemeğinde, duygu yüklü bir konuşma gerçekleştirdi. Gözyaşlarına hakim olmakta zorlanan...

A+A-

Vali Süleyman Elban, Ağrı'ya tayin olması sebebiyle düzenlenen veda yemeğinde, duygu yüklü bir konuşma gerçekleştirdi. Gözyaşlarına hakim olmakta zorlanan Vali Elban,"Bilecik'i hiç unutmayacağım" dedi. 

'HAKKINIZI HELAL EDİN'
Kendisine destek olan Bileciklilere teşekkürlerini ileten Vali Elban,"Hep bana destek oldunuz, beni her zaman yüreklendirdiniz" şeklinde konuştu. Kendisini bundan sonra Bilecik'in bir hemşehrisi olarak göreceğini aktaran Elban,"Üzerimde çok hakkınız olduğunu düşünüyorum hakkınızı helal edin" ifadelerini kullandı. 

dsc_8322-(1).jpg

HERKES ORADAYDI
Göreve geldiği günden itibaren insan odaklı hizmet anlayışı, uzlaşı kültürünü esas alan yapısıyla toplumun her kesimini kucaklamayı başaran Vali Elban, uğurlanırkende ilimizin tüm dinamiklerini aynı ortamda buluşturdu. Vali Elban'ın veda yemeğine, siyasiler, iş adamları, STK'lar, bürokratlar, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. 
Vali Süleyman Elban'ın Ağrı Valiliği görevine atanması dolayısıyla veda yemeği düzenlendi. Pelitözü Gökkaya Park'ta düzenlenen veda yemeğine il protokolünün yanı sıra iş adamları, sivil toplum kuruluşları, Vali Süleyman Elban'ı sevenlerden oluşan kalabalık veda yemeğinde bulundu.
Vali Elban'ın ilimizdeki 1 yıllık görev süresini anlatan slayt gösterimi ile başlayan program Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci'nin 'Hoşgeldiniz' konuşması ile devam etti. Ardından konuşan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, Vali Elban'ın iş adamı ve sanayicilere verdiği destekten ötürü teşekkür etti. 

'REFİK ARSLAN ÖZTÜRK'TEN SONRA İLK KEZ KATILIYORUM'
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'de Vali Süleyman Elban'dan övgü dolu sözlerle bahsederek, ilimizin çok önemli bir bürokratı kaybettiğini ifade etti. Milletvekili Tüzün,"Ağrı'yı kıskanıyorum" diyerek siyasi kariyeri boyunca Refik Arslan Öztürk'ten sonra ilk kez bir valinin veda programına katıldığını belirtti. 

'BİLECİK OLARAK ÇOK ŞEYİ KAYBETTİK'
Vali Süleyman Elban'ın ilimize hizmet etmek için yaptığı çalışmalara bizzat şahit olduğunu dile getiren Milletvekili Tüzün şöyle devam etti:"Bürokrasiyi bilen, devlet deneyimini ve tecrübesini elinde bulunduran, Ankara'da makam ve mevki ayrımı yapmadan bütün bürokratik kademelere, bakanlıklara ve genel müdürlüklere siyasi rica olmadan kendisinin ulaşıp Bilecik'e ne yapabiliriz noktasında çalışmalarına yakınen şahit oldum. Bu çok önemli bir mesele. Ankara'yı adım adım, karış karış gezip Bilecik'e hangi noktada katkı sağlanabilir düşüncesiyle hareket ettiği için kendisini yürekten kutluyorum. Ülke olarak böyle bir bürokratı kazanmanın ve bir başka ile vali olarak gitmesinden mutluluk duyduğumuzu ifade edebilirim ama maalesef Bilecik olarak çok şeyi kaybettiğimizinde farkındayım. 

'AĞRI'DA KAPIMIZ OLACAK'
Yeni gelen valimiz de genç, dinamik. Büyükşehir belediyesi genel sekreterliğinden geldiği için Bilecik'in hizmetleri noktasında onunla da birlikte çalışırız. Bundan böyle valimizin Ağrı'da bir kapımızın olduğunu, oraya ulaşmanın ne kadar zor olsada kendisine ulaşmanın ne kadar kolay olduğunu yakınen bilen birisiyim. O nedenle sayın valim sizin bundan sonraki bürokratik yaşamınızda devletimizin temsilcisi olarak hak ettiğiniz yere geleceğinize inanıyorum. Bugüne kadar Bilecik'e vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı milletin vekili olarak size şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. Allah'ımızın size yar ve yardımcısı olmasını diliyorum" dedi. 

'1 YILDA İZ BIRAKTI'
AK Parti Milletvekili Halil Eldemir'de Vali Süleyman Elban'ın bir yıl gibi kısa süre içerisinde ilimizde önemli izler bıraktığını ifade ederek, hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Milletvekili Eldemir, Vali Elban'ın Bilecik'te her zaman hayırla yad edileceğini dile getirerek şunları kaydetti:
"Sözlerin boğazlarda düğümlendiği bir akşamda konuşma yapmak çok kolay değil. Zor olan bir şey de idarecilerin hizmet ettiği yerlerde iz bırakması. Hele hele bir yıl gibi bir sürede iz bırakıyorsanız gerçekten başarılısınız demektir. Ben sayın valimizin Bilecik'ten önceki görevlerinde edinmiş olduğu tüm tecrübe ve birikimleri, kişisel diyaloglarını Bilecik için kullandığına, Bilecik için şartları zorladığına şahit bir vekilinizim. Bu anlamda yapmış olduğu ve bırakmış olduğu izler yıllar geçtikten sonra da mutlaka hatırlanacak ve hayırla yad edilecektir" dedi.

'ÇOK BÜYÜK DESTEK GÖRDÜM'
Son olarak konuşan Vali Süleyman Elban ise duygusal konuşmasında Bilecik'e hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Elban, 1 yıllık görev süresince Bilecik'in her kesiminden destek gördüğünü söyleyerek, herkese teşekkür etti. Bileciklilerden helallik isteyen Elban,"Kendimi hep bir Bilecikli hemşehriniz olarak görüyorum dedi.

'BİLECİK, YÜREĞİMİN KÖŞESİNDE DURACAK' 
Vali Süleyman Elban konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
"Sadece ilk valilik görevi yaptığım yer olarak yada ömrümün bir yıldan biraz fazlasını geçirdiğim bir il olarak değil, kendi öz şehrim ve gönlümün yüreğimin bir parçası olarak Bilecik'i  hep hatırlayacağım. Hatırlamanın ötesinde hiç unutmayacağım. Hep aklımın bir köşesinde, yüreğimin köşesinde Bilecik olacak.

'ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM'
Benim için de zor, biraz fazla duygu yoğunluğu içerisindeyim o yüzden bu süre zarfında bana hep destek olan hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Benimle birlikte gecesini gündüzüne katan tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü biz burada eğer bir şeyler  yapabilmişsek, bir şeyler yapmaya çalışmışsak başta yakın çalışma arkadaşlarım olmak üzere tüm arkadaşlarımız ve tüm Bilecik olarak beraber yapmaya, bir şeyler üretmeye çalıştık. Onun için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Benim sizlere geçmiş bir hakkım olduğunu düşünmüyorum ama varsa da helal ediyorum, helali hoş olsun sizlerin benim üzerimde çok hakkınız olduğunu düşünüyorum hakkınızı da bana helal edin inşallah" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, Belediye Başkanvekili Nihat Can ve TSO Başkanı Mefail Ateş tarafından Elban'a hediye takdiminde bulunuldu. 

Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.