BİLECİK SMMMO’DAN YAPILANDIRMA EĞİTİMİ

BİLECİK SMMMO’DAN YAPILANDIRMA EĞİTİMİ

SGK İl Müdürlüğü tarafından Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası  Eğitim Salonunda 27 Eylül Salı günü Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının...

A+A-

SGK İl Müdürlüğü tarafından Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası  Eğitim Salonunda 27 Eylül Salı günü Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının yeniden yapılandırılması ile ilgili Eğitim düzenlenmiştir. Eğitime Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Süleyman Kıral, Bilecik SGK İl Müdürü Celalettin Ateş, SGK Merkez Müdürü Ayşe Ozan ve SGK İl Müdürü Yardımcısı Hamza Cebeci, İK11 Platformu Temsilcisi Halil Altınay, SGK Bilecik İl Müdürlüğünün  ilgili servis personeli katıldı.

Eğitim seminerinin açılışında bir konuşma yapan Bilecik SMMMO başkanı Süleyman Kıral, “Bu yıl Muhasebe haftasında Asgari Üret ile ilgili, anneler gününde Kadın Sigortalılar ile ilgili ve bugün de Borçların Yeniden yapılandırılması ile ilgili olmak üzere kurum ile düzenlediğimiz 3. Eğitim toplantımızı yapıyoruz. Ağustos ayında mesleki gündemimize yoğunluk katan ay içerisinde yayınlanan iki kanunla birçok kimseyi ilgilendiren çok önemli değişiklikler yapıldı. Mükellefleri ilgilendiren her kanun değişikliği uygulayıcılar olarak biz mali müşavirleri çok daha fazla ilgilendirmekte, dolayısıyla bu değişime her kesimden daha hızlı bir şekilde ayak uydurmak durumundayız. Kanun değişikliğinde yer alan SGK ile ilgili de SGK müdürümüz Celalettin Ateş Bey ile görüşerek bu toplantıyı odamızda yapmaya karar verdik. Vergi konusundan sonra, SGK konusunu da bugün burada işleyerek siz değerli meslektaşlarımıza faydalı olmayı düşündük. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. SGK İl Müdürü Celalettin Ateş’de yapmış olduğu konuşmada, “Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı kanun 19.08.2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda borcunu yeniden yapılandıran işveren, esnaf ve çiftçilerimiz icra ve haciz işlemlerinden kurtulacak, teşviklerden yararlanacaktır. 2016 yılı Haziran ayı ve öncesi dönemlere ait olan SGK borçları, kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle tahakkuk edip ödenmemiş olan sigorta primleri, idari para cezaları, sosyal güvenlik destek primi demeleri, kumrun başka kurumlar adına aldığı damga vergisi, işsizlik sigortası primi kapsamımızda yer alacaklar ya da borçları oluşturuyor. Taksitlendirmede ilk iki taksit süresi içerisinde ödenmediği takdirde, yapılandırma bozulacaktır. Bu husus üzerinde mükelleflerimizin hassas olmalarını istiyoruz” dedi.

Daha sonra SGK yetkilileri 6736 sayılı kanun hakkındaki detay bilgiler konusunda Muhasebecilere eğitim verdiler.  

Bu haber toplam 2418 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.