BİLECİK SMMMO BAŞKANLIĞINDAN EĞİTİM SEMİNERİ

BİLECİK SMMMO BAŞKANLIĞINDAN EĞİTİM SEMİNERİ

Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası  “Adli muhasebe ve hile denetimi” ile ilgili üyelerine ve paydaşlarına eğitim düzenledi. Yoğun...

A+A-

Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası  “Adli muhasebe ve hile denetimi” ile ilgili üyelerine ve paydaşlarına eğitim düzenledi. Yoğun katılım ile gerçekleşen eğitime Bilecik defterdar yardımcısı Hüsnü Çağlayan, vergi dairesi müdür yardımcısı Fatoş Şimşek kal, vergi dairesi şefi Emine Kasap, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi işletme bölümünden Doç. Dr. Şerife Subaşı da katıldı.

img-20170510-wa0010---kopya.jpg

Bilecik SMMMO Başkanı Süleyman Kıral, Eğitim Toplantısı öncesinde bir konuşma yaptı. Başkan Kıral konuşmasında “Bu gün Adli Muhasebe ve Hile Denetimi ile ilgili Sunum yapacak olan Üstadımız meslektaşımız Sn. Baki Toraman ile birlikteyiz. Firmalarda giderek artan işlem hacimleri ve yasalardaki sık değişimlerin yarattığı karmaşıklık nedeniyle, kişiler ve firmalar kendi aralarında veya devletle olan işlerinde sık sık ihtilafa düşmekte ve mahkemelerin iş yoğunluğu da her geçen gün artmaktadır.

thumbnail_img-20170510-wa0030---kopya.jpg
Bu da doğal olarak adli muhasebe konusunu ön plana çıkartmaktadır. Adli Muhasebe olarak meslektaşlarımızın en çok ihtiyaç duyulan faaliyet alanları, adli ve idari davalarda danışmanlık, şahitlik, uzmanlık, bilirkişilik yapmanın yanında, hile denetçiliğini de gösterebiliriz
İlk önce Hilenin sözlük anlamına baktığımda;
1. Birini aldatmak, yanıltmak için yapılan düzen, dolap, oyun, desise, entrika.
2. Çıkar sağlamak için bir şeye değersiz bir şey katma.
Şeklinde ifade edilmiş. Bizde Hile ile ilgili denetim hakkında ve Adli Muhasebe konusunda, bilgi sahibi olmak meslektaşlarımızı ve paydaşlarımızı bu konuda bilgilendirmek üzere bu konunun uzmanı değerli üstadımız Meslektaşımız Sn. Baki Toraman ile buluşalım istedik.
Önce, Baki Toraman Kimdir? Bir Bakalım;
Baki Toraman SMMM, FAC (Fraud Audit Corporation) FAC Yönetim Kurulu Başkanı, Adli Muhasebe Uzmanı, Hile Denetçisi,
Yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi'ne yapan Baki Toraman, 1997 yılında stajyer olarak başladığı mesleğine 2009 yılında Serbest Muhasebeci olup, 2010 yılı itibari ile de Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Bağımsız Adli Muhasebe Uzmanı, Mali Danışman ve Yönetim Danışmanı olarak devam etmektedir.
Baki Toraman tarafından kurulan ve Yönetim Kurulu Danışmanlığını yaptığı FAC ( Fraud Audit Corparation), 8 bölge temsilcisi 81 il temsilcisi ile ulusal ve uluslararası platformda faaliyet gösteren, Türkiye’nin ilk hile denetimi şirketidir. Alanında uzman ekibi ile şirketlerin kurumsallaşma, iç denetim, iç kontrol sistemlerinin kurulması, stratejik yönetim danışmanlığı, bağımsız denetim, hile denetimi, dava destek danışmanlığı konularında şirket ihtiyaçlarına çözüm üretmek destek vermektedir
Bunun yanı sıra Baki Toraman, Uluslararası Suiistimal İnceleme Uzmanları Derneği, Maltepe Muhasebeciler Mali Müşavirler Birliği Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Maltepe Şubesi, Tokat Sanayici ve İş Adamları Derneği (TOSİAD) gibi çeşitli sivil toplum örgütlerinde çalışmalarda bulunmaktadır” dedi. 
Daha sonra Baki Toraman tarafından Adli Muhasebe ve Hile Denetimi ile ilgili olarak katılımcılara seminer verildi.

img-20170510-wa0090---kopya.jpg

 

Bu haber toplam 2689 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.