BİLECİK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DURMUŞ OSMANELİ’DE KAHVEHANE TOPLANTISINA KATILDI

BİLECİK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DURMUŞ OSMANELİ’DE KAHVEHANE TOPLANTISINA KATILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Osmaneli Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Veliler ile Kahvehane Sohbetleri Projesi” kapsamında İlçe...

A+A-

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Osmaneli Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Veliler ile Kahvehane Sohbetleri Projesi” kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci ve rehber öğretmenlerle birlikte, Osmaneli İnönü Mahallesindeki Siteler Kıraathanesine yapılan ziyarete katıldı.

06164324_dsc_0068.jpg

Proje ile aile eğitiminde ve öğrencinin akademik başarısında babanın rolü ile ilgili bilgilendirme yapmak, çalışma ve şehir hayatında babaların mesai saatlerinin uygun olmaması ve buna bağlı olarak okula gelememeleri, çocuğun yaşamı ve eğitimi ile alakalı tüm görev ve sorumlulukların anne üzerinde kalması, babaların aileleri ile daha verimli ve kaliteli vakit geçirebilmelerini sağlamak amacıyla rehber öğretmenlerin hazırlamış olduğu çalışmalar ile ilçedeki kahvehaneleri ziyaret etmek suretiyle babaların eğitimde aktif hale getirilmesine yardımcı olmak hedeflenmektedir.

06164322_dsc_0016.jpg

Yapılan bu ziyaretlerde rehber öğretmenler tarafından çocuğun eğitiminde ve okul başarısında babanın rolü, sağlıklı bir ailede babaya düşen görevlerin neler olduğu, madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı olan çocuklara karşı alınacak önlemler, çocuklardaki davranış ve uyum problemlerinde babanın desteğinin olumlu etkileri, öğrencilere güzel ahlak, dürüstlük, yardımseverlik, dayanışma ve arkadaşlık duygularının kazandırılmasının önemi konularında velilere sunum ve bilgilendirmeler yapıldı. Velilerin soruları cevaplandı ve sorunlara çözüm önerileri dile getirildi.

06164326_dsc_0089.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, velilere ulaşarak, öğrencilerin başarısını artırmak ve olumsuzlukları en aza indirmek konusunda onları bilinçlendirmek amacıyla “Veliler ile Kahvehane Sohbetleri Projesi”ni hayata geçirdiklerini kaydetti. Eğitim seviyesinin daha yukarılara çekilebilmesi için veli desteğinin şart olduğunu dile getiren Ekinci, velilerin de bu ziyaretlere ilgi göstermesinden son derece memnun olduklarını söyledi.

06164327_dsc_0141.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, ziyarette yaptığı konuşmada eğitimin ailede başladığını ve toplumun temel taşının aile olduğunu ifade etti. Aile bireyleri arasındaki sağlıklı iletişimin, sevginin, saygının, güzel ve doğru davranışların o ailede yetişen çocukların gelişimlerine çok olumlu katkıları olduğunu ve bu etkinin ömür boyu devam eden bir güce sahip olduğunu vurguladı. Aile iyi olduğunda toplumun da iyi olduğunu, aile yapısı bozulduğunda ise o toplumun bir felakete doğru yol almaya başladığını dile getiren Durmuş, velilerden çocuklarıyla titiz bir şekilde ilgilenmelerini istedi. Aileden sonra, arkadaş çevresi ve okul çevresiyle karşılaşan çocukların olumsuz davranışlar kazanmaması için velilerin dikkatli ve ilgili olması gerektiğini söyledi. Aile, okul ve öğrencinin birlikte hareket etmesi ve ortak bir amaca yönelmesiyle başarının da kendiliğinden geleceğini anlatan Durmuş, velilerimizin sık sık okulu ve öğretmenlerimizi ziyaret ederek öğrencinin gelişimini takip etmelerini de istedi. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için hepimizin üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmemiz gerektiğini belirtti.

Fazilet Durmuş, böyle güzel bir projeyi başlattıkları için İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci’ye, rehber öğretmenlere ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. Projenin, velilerimizin de destekleriyle ilçemiz eğitimine büyük katkıları olacağına yürekten inandığını söyledi.

Bu haber toplam 1814 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.