Bilecik genç misafirlerini ağırladı

Bilecik genç misafirlerini ağırladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gerçekleştirmiş olduğu Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında Bilecik Gençlik Merkezi ev sahipliğinde İzmir, Kayseri ve Isparta’dan Bilecik’e gelen gençler ağırlandı.

A+A-

Gençler için hazırlanan 5 günlük programa Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun beşiği, her yeri tarih kokan, manevi değeri yüksek olan Şeyh Edebali Türbesi,Orhan Gazi Camii ve Saat Kulesi, Belediye binası ziyaret edilerek başlandı. Söğüt ilçesine bağlı Küre beldesinde bulunan Dursun Fakıh Türbesi ziyaret edilerek yerinde anlatım yapıldı ve dualar edildi.

bilecik-genc-misafirlerini-agirladi-(1).jpg

Söğüt’te Kuyulu Mescit, Çelebi Mehmet Camii, Hamidiye Camii, Daruleytam Binası, Hamidiye İdadisi, Ertuğrulgazi Türbesi ve Söğüt Müzesi ziyaret edilerek gençlere milli ve manevi değerler kazandırılarak tarih hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı. Osmaneli ilçesinde Aya Yorgi Kilisesi, Osmanlı Evleri, Rüstem Paşa Camii ve Vezirhan Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı ziyaret edilirken, Pazaryeri ilçesinde Pazarlı Bey Anıtı ve Pazaryeri Şehitliği, Beytepe ve Kınık Köyü ziyaret edildi. Pelitözü Göleti, Sakarya Kenarı ve Kent Ormanını da gezen gençler ilin doğal güzelliklerini görme fırsatı buldular.

bilecik-genc-misafirlerini-agirladi-(4)-001.jpg

Tarihi, doğal ve kültürel gezilerin yanında gençlere Madde Bağımlılığı konulu seminer düzenlendi. Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, öz güven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa, kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanan Şehirler ve Kültürler Projesine katılan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğu gerçeği anlatılıp Bilecik’in tarihi ve doğal güzellikleri gösterildi.

bilecik-genc-misafirlerini-agirladi-(5).jpg

bilecik-genc-misafirlerini-agirladi-(3).jpg

Bu haber toplam 1648 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.