BİLECİK ''EVDE KALI''YOR

BİLECİK ''EVDE KALI''YOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı hep birlikte EVİMİZDE KALARAK bu virüsün üstesinden gelebiliriz. 

Bilecik’te, İçişleri Bakanlığının 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara ''Sokağa çıkma yasağı'' genelgesine uyulduğu havadan çekim ile görüntülendi.

 

65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlar, temel ihtiyaçların karşılanması için 112, 155 ve 156 numaralar üzerinden ihtiyaçlarını ileterek, sokağa çıkmama kuralına uyuyor. 

bilecik-evde-kaliyor.jpg

Vefa Sosyal Destek İletişim Merkezlerine iletilen talepler, maddi durumu olmayan vatandaşların ihtiyaçları da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan yardımlar 24 saat esasına dayalı görevli personel tarafından karşılanırken, maddi durumu iyi olan vatandaşların ihtiyaçları da ücretleri kendileri tarafından karşılanarak evlerine teslim ediliyor. 

Kent merkezinde yoğunluğun yaşandığı Cumhuriyet ve Tevfikbey Caddesi ile Cumhuriyet Mahallesinde kurulan pazarda az sayıda vatandaş bulunurken, aralarındaki mesafeyi korudukları görüldü. Bilecik halkının mecburi olmadıkça dışarı çıkmadıkları ve uzmanların tavsiyelerine büyük ölçüde uydukları gözlendi.  

bilecik-evde-kaliyor2.jpg

Bilecik ve ilçelerinde belirli noktalarda ve mahalle aralarında devriye görevi yapan polisler ile jandarma bölgesinde görev yapan ekipler, koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmaması yönünde uyarı anonsu yaptı. Ayrıca, 65 yaş ve üstü bireylerin sokağa çıkma yasağı uygulamasına uymayanlar, uyarılarak evlerine gönderildi.

bilecik-evde-kaliyor3.jpg

Kaynak:M.Bahadır Oral

Bu haber toplam 6884 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum