BİLECİK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BİLECİK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Bilecik Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısı Belediye Başkanı Selim Yağcı Başkanlığında gerçekleştirilirken, toplantıya mazeret bildiren Bağımsız...

A+A-

Bilecik Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısı Belediye Başkanı Selim Yağcı Başkanlığında gerçekleştirilirken, toplantıya mazeret bildiren Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil katılmadı.Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıda 3 gündem maddesi görüşüldü.

 Toplantı öncesi açılış konuşması yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ramazan ayının bereket, mağfiret ayı olduğunu söyledi. Yağcı, "Öncelikle hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Tabi bu güzelliklerin içerisinde maalesef ülke olarak da dönem, dönem acı ve üzücü olayları da yaşıyoruz. Helikopter kazası ve birçok çatışmada şehit düşen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Yaralılarımıza, gazilerimize cenabı haktan şifalar diliyoruz. Bu güzel ayın yüzü suyu hürmetine cenabı hak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozdurmasın, güçlendirsin. Geleceğe inşallah daha güçlü bir şekilde hep birlikte yürüyelim diyoruz” dedi. 
Konuşmanın ardından meclisin ilk gündem maddesi olan, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında Hürriyet Mahallesi ve Ertuğrulgazi Mahallelerinde atık su arıtma tesislerinin yapımı, işletilmesi ve yetki devri konularının görüşülerek, 10 yıllığa kadar yetki talep edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. İkinci gündem maddesi olan, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında, mülkiyeti belediyemize ait işyerlerinin (dükkanların) 10 yıla kadar kiralanması hususunda Belediye Başkanlığına ve Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Üçüncü gündem maddesi olan, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin 1’inci fıkrasının (c) bendine istinaden İmar konularının görüşülmesi oy birliği ile kabul edilerek, Belediye Meclis toplantısı sona erdi. Bu gündem maddesinde 3 imar konusu görüşülürken, bu konular ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edildi. 

 

Bu haber toplam 1892 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.