BİLECİK 1. AMATÖR KÜME FUTBOL LİGİNDE SEZON FİNALİ  SİNİRLERİNE HÂKİM OLAN ŞAMPİYON OLUR

BİLECİK 1. AMATÖR KÜME FUTBOL LİGİNDE SEZON FİNALİ SİNİRLERİNE HÂKİM OLAN ŞAMPİYON OLUR

Bilecik 1. Amatör Küme Futbol liginde sezonun sonuna gelindi. Sezon başında Bilecik İl Özel İdare spor ligden çekildiği için 14 takımlı lig 13’e düştü....

A+A-

Bilecik 1. Amatör Küme Futbol liginde sezonun sonuna gelindi. Sezon başında Bilecik İl Özel İdare spor ligden çekildiği için 14 takımlı lig 13’e düştü. Bozüyük Güneşspor haftalar öncesinden 2. Amatör kümeye düştüğünden dolayı son iki haftadır maçlara çıkmaz oldu.

Bilecik 1. Amatör Kümede bu sezon en çok hayal kırıklığı meydana getiren takım Osmaneli Gençlerbirliğispor kulübü oldu. Sezona iyi başlayan Gençlerbirliği, haftalar sonra aldığı peş peşe yenilgiler ile ligin sonlarında kaldı. Devre arasında hocasını değiştirmesine rağmen bir türlü seri yakalayamayan Osmaneli Gençlerbirliği, gözünü önümüzdeki sezona çevirdi. Geçmiş yıllarda üst sıralara oynayan Osmaneli Gençlerbirliği’nin bu sezon ki performansı hayal kırıklığı meydana getirdi. Geçtiğimiz yıl 2. Amatör Kümede şampiyon olarak 1. Amatör Kümeye çıkan Bayırköyspor ise ligin ikinci yarısında gösterdiği performans ile umulanın üzerinde işler yapan takım olarak özellikle son haftalarda aldığı galibiyetlerle ligin ikinci yarısının flaş takımı oldu. Sezon başındaki görüntüsü ile küme düşer denilen Bayırköyspor, 25. Hafta ile topladığı 26 puanla 9. Sıraya kadar çıktı.

Gelelim 2016-2017 Şampiyonluk hikâyesine. 1308 Osmaneli Belediyespor ve Bilecikspor arasında geçmesi beklenen yarış aynen beklendiği gibi oldu. Şampiyonluk düğümü sezonun son maçı olan ve Osmaneli’de oynanacak 1308 Osmaneli Belediyespor – Bilecikspor maçına kaldı. Umarım hem saha içerisinde, hem de saha dışarısında kavgasız, dövüşsüz centilmence geçecek bir maç sonunda hak edenin Şampiyon olmasıdır. Son haftalarda her iki takım arasında bazı saha dışı olaylar nedeniyle sinirler biraz gerilse de, her iki takımın yöneticilerinin, teknik heyetlerinin ve futbolcularının sağduyulu bir şekilde hareket edeceklerine inanıyorum. Burada en büyük görev her iki takımın seyircisine düşüyor. Hafta sonunda oynanacak olanın bir maç olduğunu, savaş olmadığını asla unutmamalıdırlar. Elbette ki takımlarını avazları çıktığınca desteklemelidirler. Fakat kötü tezahürata ve küfre asla müsaade etmemelidirler. Hangi takım ve seyircisi sinirlerine hâkim olursa maçı o takımın kazanması ve Şampiyon olması daha kolay olacaktır. Bir sezon boyunca yaz kış, yağmur çamur demeden çalışan futbolcuların, onları çalıştıran teknik heyetlerin, kulüplerine her türlü imkanı sağlayan ve sporcularına destek olan yöneticilerin emeklerinin edilecek bir küfür ile, yapılacak bir taşkın hareket ile heba olmaması için herkesin sağduyulu, spor ahlakı kuralları içerisinde maçı seyretmeleri ve takımlarını desteklemeleri gerekiyor. Hafta sonu Pazar günü oynanacak 1308 Osmaneli Belediyespor – Bilecikspor maçının Osmaneli ilçesinde tam bir futbol şölenine dönmesi, var olan Osmaneli ve Bilecik kardeşliğinin bir kez daha pekişmesi açısından çok çok önem arz ettiğini herkesin idrak etmesi gerekmektedir. Beyaz çizgilerin sınırladığı yeşil çimlerin üzerinde akıtılacak terler neticesinde hak edenin ŞAMPİYON olmasını dilemekten başka bir şey gelmiyor elden. Çünkü sahaya çıkıp oynayacak olanlar futbolcular, kazanacak olanlar da onlar. Haydi Kolay Gelsin.

 

Bu haber toplam 2308 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.