MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

BENİM OYUM…?

A+A-

Bir seçim daha kapımıza geldi dayandı. Her seçimde olduğu gibi, Ankara’da ki 3-4 zatı muhteremin kaleminden çıkan Milletvekili adayları önümüze dizildiler. Boylarına poslarına bakacağız, hangisi daha yakışıklı, hangisinin ağzı hamaset yüklü sözleri çok iyi beceriyor, gidip birisine oy vereceğiz.Bir seçim daha kapımıza geldi dayandı. Her seçimde olduğu gibi, Ankara’da ki 3-4 zatı muhteremin kaleminden çıkan Milletvekili adayları önümüze dizildiler. Boylarına poslarına bakacağız, hangisi daha yakışıklı, hangisinin ağzı hamaset yüklü sözleri çok iyi beceriyor, gidip birisine oy vereceğiz.

Yaklaşık 15 günden buyana, yani milletvekili aday sıralamalarının kesinleştiği günden beri, adaylar, köy köy, belde belde, ilçe ilçe, hatta kapı kapı dolaşmaya, oy istemeye başladılar. Her aday öncelikle Cumhurbaşkanına sonra da partisine ve kendisine oy istiyor. İktidarda olanlar Türkiye’de istikrarın sürmesini, bugüne kadar ülke için, millet için yaptıklarını anlatıyorlar. Muhalefette olanlar ise, iktidarı kötülemek, iktidarın yanlışlarını söylemekten başka bir şey dedikleri yok. Hemen hemen bütün adayların konuşmaları hamaset yüklü, vatan, millet Sakarya. Bütün partilerin adayları, seçildikleri takdirde Bilecik’e ne getirecekler, nasıl hizmette bulunacaklar, yatırımları hangi konuda olacak. Şu anda her gün birkaç kez karşılaştığımız, her karşılaştığımızda bizlerden oy isteyen vekil adaylarımızın ellerinde Bilecik ile ilgili somut projeleri varmıdır? Varsa nelerdir? Bilecik’in tarımı, sanayisi, turizmi, sağlık konuları, hepsini geçtim şu bitmeyen, bitmek bilmeyen Bilecik-Yenişehir yolu ile ilgili bir söylemlerini duyan varmı? Maşallah hepsi birden Türkiye’nin genel politikaları ile ilgili konuşmalar yapıp, nutuklar atıyorlar. Yahu arkadaşlar, bizler yani sizlere oy verecek olan bizler, Bilecik Vilayetinde yaşıyoruz. Sizler seçilip Ankara’ya, TBMM’ne gittiğinizde Bilecik ile ilgili hangi çalışmalarda bulunacaksınız? Bizler bunları duymak istiyoruz. Mesela, tam bir tarım kenti olan Osmaneli ilçemizde, Organize Tarım Sanayii’ni kurdurmak için bir projeniz varmı? Küçük çaplı da olsa Osmaneli ilçemizde bir salça-Domates suyu fabrikası, meyve işleme fabrikası gibi çiftçilerimize daha çok para kazandıracak, ilçeye katma değer sağlayacak bir yatırım hanginizin aklında ve projesinde var. Mesela Yenipazar ilçemizde Hayvancılık konusunda bir yatırım düşünülebilir mi? Mermer ve Seramik’in başkenti olan ilimizde, uluslar arası bir mermer ve seramik fuarı çalışmanız olacak mı? Bilecik Osmanlı’nın kurulduğu topraklar. Tarih turizmi konusunda neler yapabilirsiniz? Neler yapacaksınız? 
Türkiye’de yıllardır var olan Terör sorunu, ülkenin ekonomik sorunları, dış politika kurulacak olan Hükümetin işi. Sizler, Yani Bilecik’ten Genel Başkanlarınız tarafından aday gösterilen vekil adaylarımız. Seçimlere 19 gün gibi kısa bir zaman kala, benim oyumu alabilmek, Bilecikli diğer seçmenlerin oyunu alabilmek için yaşadığımız Bilecik iline neler vaat ediyorsunuz? Projeleriniz nelerdir? Bizler bunları duymak istiyoruz. Hele bizlere bunlardan bahsediniz, bunları konuşunuz. Bizler Türkiye’nin genel politikalarını genel başkanlarınızın ağzından her akşam Televizyonlardan izliyoruz. Bunları biliyoruz da, sizler Bilecik İli için neler yapacaksınız bunları bilmiyoruz. İnşallah bu konuda çalışması olan, projesi olan Milletvekili adayımız vardır. Bu konuda Bilecik için kim daha iyi proje çalışması yapmışsa benim oyum ona olacak, haberiniz olsun.  
Bence sizlerde öyle yapınız!

Bu yazı toplam 2887 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum