SERKAN KARYAĞDI

SERKAN KARYAĞDI

BEN BİR ZEYTİN AĞACIYIM T.C. BAYRAĞI ALTINDA

A+A-

Selam, ben “Zeytun”. Antalya’da doğmuşum. Antalya’nın ilk yerleşim yeri olan Kaleiçi’nde dikkat edenler beni görmüşlerdir. 1230 yılında Selçuklu hükümdarlığındaki şehre, Alâeddin Keykubat tarafından günümüzdeki simgesi olan “Yivli Minare” inşa edildi. O inşaat gözlerimin önünde yapıldı. Allah’ları var kendileri yok, çalışanlardan hiçbir tanesinin bana değil zarar vermek, yan bakmışlığı dahi olmadı. 

Zaman içerisinde beni kesmek isteyenler, yok etmek, yakmak isteyenler olmadı değil ama şükür ölmedim hala buradayım ziyaret edenler bundan sonra bana daha dikkatli bakarlar kanısındayım, zira artık neredeyse cami ile iç içeyiz.(kaynaklara göre ağacın yaşı belirlenememekle birlikte tahminler 200-650 arasında değişiyor. Niyetim kirli bilgi oluşturmak değil, zaten kirli olan bilgileri, olmasını istediğim gibi yayınlamak. Herkes araştırmaları sonucu dilediğine inanmakta serbest)
Ailemiz hakkında söylenenler karmaşık olmakla beraber, insanlıkla ortaklaşa 39.000 yıllık geçmişimiz olduğu söylenmektedir. Anavatanım Mardin-Maraş-Hatay’ın kapladığı bölgedir. Meyvelerimin kültürü bu coğrafyadan dünyaya dağılmış. Son 200 yıldır ağaçlarım, meyvelerim ve meyvelerimden mamul yağüzerine türlü oyunlar oynanıyor. Bu konuda hem ben hem akrabalarım tehdit altındayız ve siz insanoğluna hatırlatmamız gereken birtakım hususlar olduğunu düşünüyorum. 
Öncelikle bilmenizi isterim ki ailemizin en yaşlı üyesi 4019 yaşında Yunanistan’da hala yaşıyor. Bu şu anlama geliyor, insanlığa inen 4 kutsal kitabı(Tevrat,Zebur,İncil, KUR’AN) tarih tarih yaşamış. Şunu bilmenizi isterim 4 kutsal kitapta da adı geçen bir ailenin üyesiyim. İsmim İncil, Tevrat ve Zebur’da 140 kez Kur’an’da 6 kez geçer. Bu topraklarda 1200’lü yıllarda doğduğuma göre, benimde dinim olan İslam dini, Tin Suresinde şöyle buyuruyor; “Tin’e ve ZEYTİN’e, Sina Dağına ve Mekke’ye ant olsun ki; Biz İNSAN’ı en güzel bir biçimde yarattık.” Kur’an, İnsanın yaradılışından bahsederken Zeytin’e yemin eden bir yaratandan bahsediyor.
Doğru yaşadığım topraklar çok medeniyet gördü. Ama şu an Türkiye Cumhuriyeti topraklarında ikamet ediyorum. T.C. nin kuruluşundan itibaren 10 yıl içerisinde zeytinle ilgili çok ciddi adımlar atıldı. Özellikle Yalova bölgesinde gençleştirme ve verimlilik için yurtdışı’na mühendisler gönderildi. Yurtdışından misafirler getirilip özellikle Ege ve Marmara bölgelerinde köy köy dolaşıp zeytincilik anlattılar. 1939 yılında Zeytin Koruma Kanunu adı altında ben ve büyük ailemin yarınları teminat altına alındı. Zaten Genç Cumhuriyet’in yapıp yapabileceği bundan fazlası da olamazdı. Sonrasında olan biteni sizde ben kadar iyi takip ediyorsunuz.
İnanıyoruz dediğiniz kutsal değerler; eğer dinse kitabımız Kur’an ve diğer kitaplar, eğer devletse T.C. yasaları beni savunuyorken sakın bana saldırmaya kalkmayın. Para’danbaşka değer yargısı olmayanlar da benimle para kazanmanın yollarına baksın çünkü bu tarihi, dini ve hukuki gerçekler gün gelir elinize ayağınıza dolaşır. Hayırlı Cumalar! 

Bu yazı toplam 4456 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.