BELEDİYENİN PROJESİ  BAŞARILI BULUNDU

BELEDİYENİN PROJESİ BAŞARILI BULUNDU

Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2016 yılı teknik destek programı Temmuz-Ağustos döneminde yapılan 43 başvurudan 31 tanesi 65 puan ve...

A+A-

Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2016 yılı teknik destek programı Temmuz-Ağustos döneminde yapılan 43 başvurudan 31 tanesi 65 puan ve üstü puan alarak başarılı buldu. 43 Başvuru içerisinde Osmaneli Belediyesinin de projesi yer aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 5544 sayılı kanun kapsamında 2.05.2015 tarihinde yayımlamış olduğu ilk tebliğ ve 24.03.2016 tarihinde yayınlanan tebliğ ile 48 meslekte belge zorunluluğu başlatmıştı. Bu kapsamda söz konusu tebliğ ekindeki listede belirtilen mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale gelmişti.

14358900_10154492443308006_3762660257042146286_n.jpg

Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi (OBSEM) BEBKA’ya müracaat ederek, Mesleki Yeterlilik Belgesi vermek için akredite olmak istedi. Bu konuda bir proje hazırlayan Osmaneli Belediyesi, projesine BEBKA’dan olur aldı. İnşaat grubundan Ahşap Kalıpçı Çalışanı, Betonarme Demircisi Çalışanı, Alçı Sıvacı Çalışanı ve Isı Yalıtımcısı Çalışanı olanlar Mesleki Yeterlilik Belgelerini Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezinden alacaklar. Bu iş grubunda çalışanların bu belgeleri almaları zorunludur. Belgesi olmayanlar bu iş grubunda çalışmayacaklardır. Ülke genelinde 55 kurum ve kuruluşta bulunan yetkinin, Bilecik ve Bölgesinde sadece Osmaneli Belediyesinde bulunması, Osmaneli belediyesinin başarısı olarak görülmektedir. BEBKA’ya sunduğu projenin kabul edilmesi sonrasında Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in görüşlerini aldık. Bakan Şahin 48 iş kolunda çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi almak zorunda olduklarını, belgesi olmayanların bu iş kollarında çalışamayacaklarını belirterek, “Belediyemiz bünyesinde, Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı BEBKA tarafından desteklenerek kurduğumuz, OBSEM Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Araştırma Geliştirme ve Toplumsal Gelişim Merkezimiz halkımızın ihtiyaç duyduğu tüm eğitim konularında faaliyette bulunabilen, Üniversite desteği ile yine BEBKA tarafından finanse edilen eğiticilerin eğitimi projesi ile beraber, zengin bir eğitici altyapısı bulunan bir eğitim merkezidir. Bugüne kadar merkezimizde 5000 kişinin üzerinde kursiyer yetişmiştir. Girişimcilik, Tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler ile ilgili eğitimler, acil durumlar ile ilgili eğitimler en fazla tercih edilen eğitimler olmuştur. Son yıllarda inşaat sektörünün hızlı bir gelişme gösterdiği ilimizde ve ilçemizde de bu sektörde çalışan vatandaşlarımız için bu projeyi yapmaya karar verdik. Hem işçi arkadaşlarımız, hem de işverenler için çok büyük kolaylıklar sağlayacak olan mesleki yeterlilik belgelerinin bölgemizde sadece Osmaneli Belediyesi tarafından verilecek olması da, Osmaneli için ayrıca bir gurur vesilesi olacaktır. Yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu olmak üzere MYK’ ya başvuru yapacak kuruluşlar ön başvuru sürecini başlatmadan önce MYK’ca düzenlenecek semineri tamamlamak durumundadırlar. OBSEM olarak belediyemizden 2 personelimize (Abdullah Tetik ve Hakan Ocak) bu semineri tamamlatarak ön başvuru aşamasına gelmiş bulunmaktayız. BEBKA tarafından onaylanan projemizi yakın zamanda hayata geçireceğiz. Mesleki Yeterlilik belgesi alacak olan İnşaat Sektöründe çalışan işçilerimiz başka il ve ilçelere gitmeden Osmaneli’den bu belgeleri alabileceklerdir. 

Bu haber toplam 1954 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.