BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Haziran ayını izinli geçiren Osmaneli Belediye Meclisi, Temmuz ayı Meclis toplantısını 4 Temmuz 2017 Salı günü Saat 17.00’de Belediye toplantı salonunda...

A+A-

Haziran ayını izinli geçiren Osmaneli Belediye Meclisi, Temmuz ayı Meclis toplantısını 4 Temmuz 2017 Salı günü Saat 17.00’de Belediye toplantı salonunda yaptı.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında yapılan Meclis toplantısı öncesinde, Başkan Şahin meclis üyelerini çalışmalar ve yatırımlar konusunda bilgilendirdi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin açıklamasında, “Osmaneli’deki kamu yatırımları devam ediyor. İmam hatip bu yıl açılacak. Anadolu teknik meslek lisesi hızla devam ediyor, Balaban ilkokulu ihaleye çıkacak. Kız öğrenci yurdu ihaleye çıktı ve başladı. Bunların dışında kapalı spor salonu ve erkek öğrenci yurdu yapılması konusunda biz belediye olarak arsa verebileceğimizi söylemiştik. Bunlarla ilgili Bilecik’e gelecek olan yatırımlardan Osmaneli olarak azami derecede faydalanacağız. Toplum Sağlığı Merkezi ile ilgili olarak yer vereceğimizi söylemiştik. Toplum Sağlığı Merkezini Sakarya kenarına kaydırıyoruz. İnşallah yakın zamanda ona da başlayacağız. Toki inşaatları devam ediyor, Temmuz 2018 de inşaatlar bitmiş olacak. 24 konut, 21 işyeri projemizin A Bloğunun inşaatı bitti, B Bloğun da kabası bitmek üzere. Şehir içi çift yol Nisan ayı başında başlaması gerekiyordu fakat burada biraz geç kalındı. Yapılan protokol gereğince şehir içi çift yolun yılsonunda bitirilmesi gerekiyor. Restorasyon çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kilise ile ilgili olarak ta birim maliyetleri hazırlanmış vaziyette, onun ihalesini de bakanlık yapacak. Halı sahaların büyük bir bölümünü bitirdik. Aşağıdaki sahaların yalnızca boyama işleri kaldı” dedi.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.  Temmuz ayı Belediye Meclisi gündeminde 6 madde yer aldı. Gündem maddeleri,

1 Madde İmar Plan Değişikliği (310) ada

2 Madde İmar Plan Değişikliği (394 ada 8 ve 20 Parseller Sanayi Alanı Uygulaması)

3. Madde İmar Plan Revizyonu  (127 ada 97-98 Parseller)

4. Madde İmar Plan Revizyonu, Genel Revizyon teklifinin görüşülmesi

5. Madde Takas (310 ada 4 Parsel İl Özel İdaresine takas yolu ile verilmesi)

6. Madde Ücret Tarifelerinin görüşülmesi (Prof. Dr. Yunus Söylet Şifalı İçmeler Tesisleri)

Gündemin 1-3 ve 5 maddelerinin aciliyeti olduğundan komisyona sevki ve komisyonca kabulüne oy birliği ile 2 ve 4. Maddelerin İmar komisyonunda görüşülmesi üzerine sevkine oy birliği ile ve 6 maddenin de Plan Bütçe Komisyonuna görüşülmesi için sevkine oy birliği ile karar verildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Ak Parti meclis gurubu adına Hayati Kaba sözlü önerge vergi. Sözlü önergede, ilçe dışından gelecek olan Hurda toplayıcılarının ilçeye sokulmamasına oy birliği ile karar verildi. Gündem harici görüşmelerde, Osmaneli’de son aylarda artan uyuşturucu kullanılması ve satışı ile ilgili olarak emniyet güçlerine yardımcı olunmasına, uyuşturucu kullanımının ve satışının sona erdirilmesi için gerekeli çalışmaların yapılmasına karar verildi. Aynı şekilde ilçede bulunan Tütün satıcılarının evrakları olmayanların satış yapılmalarının yasaklanmasına ve dükkânlarının kapatılmasına, yine Cuma günleri kurulan pazarda tütün satışının yasaklanmasına karar verildi. 

Bu haber toplam 1933 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.