BELEDİYE BAŞKANI MÜNÜR ŞAHİN TARIMIN SORUNLARINA EL ATTI

BELEDİYE BAŞKANI MÜNÜR ŞAHİN TARIMIN SORUNLARINA EL ATTI

Bir tarım şehri olan Osmaneli’de 2017 yılı tarım sezonu çiftçiler açısından pek de iyi gitmemişti. Öncelikle Karpuz,  ardından Domates ve Şeftali...

A+A-

Bir tarım şehri olan Osmaneli’de 2017 yılı tarım sezonu çiftçiler açısından pek de iyi gitmemişti. Öncelikle Karpuz,  ardından Domates ve Şeftali üreticilerinin bu yılki hasat mevsiminde zarar etmeleri, üretmiş oldukları ürünleri değerinde fiyata satamamaları Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i harekete geçirdi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin geçtiğimiz gün Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına giderek, Bakan Yardımcısı Mehmet Danış’ı ziyaret etti. Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba ve Osmaneli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Abdullah Tetik ile birlikte Bakan Yardımcısı Mehmet Danış’a Osmaneli ve Bilecik’in tarım sorunlarını anlattı. Bakanlık görüşmesi ile ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Başkan Münür Şahin, “Osmaneli tarım, Hayvancılık sorunları ve yatırımları için bakanımızla bir araya geldik. Köylülerimizin, muhtarlarımızın ve Çiftçilerimizin taleplerini, önerilerini Milletvekilimiz Halil Eldemir ile birlikte Bakanımız Mehmet Danış'a ilettik. Bakanımız inşallah en yakın zamanda ilimizi ve ilçelerimizi ziyaret edecek.

Bakanımıza bu yıl çiftçilerimizin ürettiği şeftali, karpuz ve domatesin fiyatlarında yaşanan düşüklüğün yarattığı sorunları değerlendirdik. Çiftçilerimizin kredi borçlarının ertelenmesi, yeni pazarlar yaratılması konularında Bakanlığımızın destekleri sağlanacak.

Kırsal Kalkınma yatırımları desteklerinden Belediyelerin ve Belediye Şirketlerinin de yararlanması için bakanımıza ilettik. Yapmakta olduğumuz Hal Binamız ve genişletmeyi düşündüğümüz Paketleme ve üretim tesisimiz, ilave yatırımlar plânladığımız Mezbaha tesisimiz için bakanlık katkılarını görüştük.

Osmaneli de düşündüğümüz soğuk hava deposu, salça, Meyve suyu, un mamulleri, organik tarım, kooperatif kurma, süt toplama merkezi yatırımlarımızı değerlendirdik ve Bakanımızın desteklerini talep ettik.

Milletvekilimiz Halil Eldemir ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızı ilimizi ve ilçemizi ziyaret ve yatırımlarımızı, Çiftçilerin sorunlarını yerinde görmesi için davet ettik. Bakanımız en kısa zamanda ilçemizi ve ilimizi ziyaret sözü verdi.

Değerli Bakan Yardımcımız Mehmet Danış'a ve Milletvekilimiz Halil Eldemir'e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yaptıkları girişimin meyvelerininin önümüzdeki günlerde alınacağını belirterek, Çiftçilerimiz açısından 2018 yılı 2017 yılından daha güzel olacaktır” dedi. 

Bu haber toplam 2116 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum