BAŞKAN ŞAHİN’DEN MUHASEBECİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN ŞAHİN’DEN MUHASEBECİLER GÜNÜ MESAJI

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 1 Mart Muhasebeciler günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Asli mesleği Yeminli Mali Müşavirlik olan  Osmaneli...

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 1 Mart Muhasebeciler günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Asli mesleği Yeminli Mali Müşavirlik olan  Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin, “Bundan tam 22 yıl önce 1 Mart 1989’da Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen 3568 sayılı meslek yasamız, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Meslek ve meslek örgütü için yepyeni bir dönemin başlangıç noktası olmuştur.Rahmetli Turgut Özal döneminde yapılan bir çok reformdan biri olan meslek yasamız için kendisini minnetle,rahmetle ve dualar ile anıyoruz.
Bu aynı zamanda, Türkiye’de çeşitli çatılar altında ve onlarca yıl süren bir örgütlü hak arama çabasının da sonuç verdiği tarihtir. Türkiye’de meslek mensupları, bu tarihten itibaren bugünkü gerçek kimliklerini kazanmışlar ve meslek kariyer mesleği haline gelmiştir.”

Muhasebe Meslek mensupları olarak her yıl 1 Mart tarihini Muhasebeciler Günü olarak kutluyoruz. Yılın 365 günü Devletle mükellef arasında köprü olmak adına ezilen, sacın en çok yük kaldıran ayağı konumundaki Meslek mensuplarının anılması, anlaşılması ve anlatılması adına bu günü kutluyoruz.
Günümüzde meslektaşlarımız, bu gün bilgi toplumu olarak adlandırılan, bilgiyi alabilen, bilgiye ulaşabilen bir topluluğun üyesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Hiçbir meslek dalında olmayan eğitim ve uzmanlıktan sonra mesleğe geçiş şartlarının varlığı, mesleğimizin geleceğin mesleği olacağının açık göstergesidir.
Türkiye nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan TURMOB üyeleri olarak, Türkiye vergi gerçeğini ve ilimizin durumunu ortaya koymak adına yapılması gerekenleri yapmak için; çözüm önerileri üretmek durumun da olduğumuzun bilincindeyiz.Bilecik ve İlçelerinin gelişiminde meslek mensuplarının mükelleflere yaptığı danışmanlığının,finansal raporlarla onlara yön ve bilgi vermenin katkısı büyüktür.
Her zaman olduğu gibi Meslektaşlarımızın ve mükelleflerimizin sorunlarını yapıcı şekilde,
hizmet bilinciyle çözme çabaları devam edecektir.İlimiz ve Türkiye ekonomisi için meslek meslek mensuplarımızın önemi her gecen gün artmaktadır.
Devletin kasasına giden paranın mükellefle devlet arasındaki yolculuğunda muhasebecilerin emeği küçümsenemez. Muhasebecilik Mali sistemin vicdanı ve temel taşlarından biri haline gelmiştir. SMMM' ve YMM'lerin mevcut durumunu ortaya koymak yanında,gelecekle ilgili öngörüleri mükelleflere yön vermektedir.İşte bu yüzden Muhasebecilik bir onur ve ekonomiye,mükelleflere katkı mesleğidir.
1 Mart Muhasebeciler Günü tüm meslek camiamıza ve ülkemize kutlu olsun.


Bu haber toplam 2186 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.