BAŞKAN ŞAHİN ISPANAK TARLASINDA

BAŞKAN ŞAHİN ISPANAK TARLASINDA

Osmaneli'nin en önemli ürünlerinden olan Ispanak,  eski günlerde olduğu gibi tercih edilen ikinci ürünü olarak son yıllarda tekrar ekilmeye başlandı....

A+A-

Osmaneli'nin en önemli ürünlerinden olan Ispanak,  eski günlerde olduğu gibi tercih edilen ikinci ürünü olarak son yıllarda tekrar ekilmeye başlandı. Karpuz sonrası tarlalar hemen sürülerek ekilen Ispanak, verim bakımından da çiftçilrin yüzünü güldürüyor.  
Osmaneli çiftçisi son yıllarda iyi para eden ıspanak ürününü kış sebzesi olarak tarlarında ekmeye başladılar.  Ispanak aynı zamanda istihdam açısından da özellikle kadınlar için ayrı bir gelir kapısı. Özellikle İstanbul'a gönderilen Ispanak ürününü çok geniş alanlarda çiftçilere ektirip bu işin toptancılığını yapan müteşebbisler de var. Yeni hal binasınında devreye girmesi Osmaneli çiftcisinin ürün çeşitliliğini arttıracak.
Geçtiğimiz Pazar günü Osmaneli’de çiftçilerin Ispanak tarlalarını ziyaret eden Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “Ispanak artık Osmaneli için iyi gelir getiren kış sebzesi oldu. Yakında Osmaneli Belediyesi olarak oluşturacağımız seracılık faaliyetleri ile örnek katma değeri yüksek ürünlerle de çiftçilerimizin önünü açacağız. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İlçe ve İl Tarım Müdürlüklerimiz, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Vatan Plastik AŞ, Osmaneli MYO ve Osmaneli Belediyesi olarak örnek sera uygulamalarına 2019 yılında başlıyoruz. İlçemizde doğalgaz nedeniyle atıl kalan kazanları bu seralarda kullanacağız. Osmaneli Belediyesi Tarımda çiftçimiz için projeleri ile katkı sağlamaya devam edecek. Hal binamız, Mezbaha Tesisimiz, Yöresel ürünler Üretim Merkezimiz ile başlattığımız tarımsal yatırımlarımızı yakında seracılık alanına taşıyacağız. Ispanağımızı tekrar önemli ikinci bir ürün olarak destekliyoruz. Ispanağımızın reklamı için bir zamanların çizgi film kahramanı Temel ile Safinaz kurgusunuda ıspanak ürününün tanıtımında kullanacağız.Osmaneli tarımdaki hedeflerine her geçen biraz daha ulaşıyor"dedi.

baskan-sahin-ispanak-tarlasinda-1.jpg

 

Bu haber toplam 1404 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.