AYVA YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

AYVA YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce  Erasmus+ programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı desteği ile yürütülmekte olan Eco-friendly...

A+A-

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce  Erasmus+ programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı desteği ile yürütülmekte olan Eco-friendly Farming For Future isimli proje kapsamında Osmaneli İlçesinde Ayva Yetiştiriciliği eğitimi düzenlendi.
Eğitim programına Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Osmaneli İlçe Kaymakamı Naif Yavuz' un yanı sıra Osmaneli Tarım ilçe Müdürü Serkan Diker, Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur ile Çerkeşli Sulama Kooperatifi Başkanı Recep Sert ve İl - İlçe Müdürlüğü teknik elemanları ile çiftçiler katıldı.
 İl Müdürlüğü ve Osmaneli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce organize edilen programda, proje ortağı da olan Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü uzmanları Dr. Erdinç Uysal, Dr. M. Emin Akçay ve Cemil Hantaş eğitici olarak yer aldı.
 Programın açılış konuşmalarını gerçekleştiren İl Müdürü Yoldaş tarımsal üretimin önemine ve Osmaneli İlçemizdeki tarım potansiyeline dikkat çekti. İl Müdürlüğü olarak üretimin ve üreticilerimizin gelir düzeyinin arttırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini, yeni projeler geliştirdiklerini belirtti. Bu kapsamda düzenlenen eğitimlerin üretimin daha bilinçli yapılmasını sağlayacağını, bunun da verimi arttırırken maliyetlerin düşmesine olanak sağlayacağını ifade etti. Osmaneli İlçe Kaymakamı Naif Yavuz ise şu açıklamalar da bulundu; " İlçemizde tarımsal istihdama katkı sağlayan her türlü eğitim ve desteği önemsiyoruz. İlçemiz tarımının bilim ve teknolojiyi kullanarak daha ileri seviyelere geleceğinden eminiz. Çiftçilerimizin de bu eğitimlerle ilerlemeye önemli bir ivme kazandıracağını umuyoruz" dedi.
 Konuşmaların ardından eğiticiler sunumlarını gerçekleştirdi. Yetiştiricilik, gübreleme ve bitki sağlığı konularında yapılan sunumların ardından soru cevap şeklinde eğitim sona erdi. 

ayva-yetistiriciligi-egitimi-2.jpg


Bu haber toplam 1338 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.