AYVA LOKUMU DA TARIM KREDİ MAĞAZALARINDA

AYVA LOKUMU DA TARIM KREDİ MAĞAZALARINDA

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve 3 dönem Eski Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz’ın İlimize ve İlçelerimize destekleri devam ediyor....

A+A-

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve 3 dönem Eski Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz’ın İlimize ve İlçelerimize destekleri devam ediyor. Ticaret Bakanlığı onaylı Osmaneli Belediyesi Toptancı Halinden yer alarak ilçemiz tarımına destek olan Genel Müdür Poyraz, Osmaneli Belediyesince Kadın Girişimciler desteği ile üretilen salça siparişleri ile tarıma katkı sağlamaya devam etmişti. Geçtiğimiz hafta ise gerekli üretim süreci ve kalitesi uygun görülen Ayva Lokumu da artık Tarım Kredi Satış Mağazalarında Türkiye'nin her köşesinde yerini alacak. İlk sipariş 1.000 Paket Ayva Lokumu olarak önümüzdeki hafta teslim edilecek.
Önümüzdeki yıl BEBKA destekleri ile Osmaneli Belediyesince Hisarcık Beşevler Köyümüzde kurulan ve üretime geçirilen Yöresel Ürün Üretim Tesislerinde ilave yeni yatırımlar ile büyük kapasite artışına gidiliyor. Önümüzdeki yıl Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri satış mağazalarına verilecek salça yaklaşık 100.000 kg civarında olacak. 5 kg domatesten 1 kg salça üretildiği düşünüldüğünde işlenecek domates sadece Tarım Kredi için 500.000 kg olacak. Buna diğer müşterilerin taleplerini ve tesislerde kullanılacak salça tüketimi ilave edildiğinde Osmaneli Belediyesi önümüzdeki yıl 750.000 kg domates işleyecek. BEBKA destekleri ile kurulan Küçük bir üretim atölyesinden 2020 yılında ciddi bir üretim merkezi haline gelecek. Yine devam edecek ayva lokumu üretimleri ile Tarım Kredi Kooperatifi ve diğer müşteriler için 200.000 kg ayva lokumu üretilecek. İnhisar ilçesi için üretilen Nar Lokumunda da 2020 yılında 50.000 kg nar lokumu üretilecek. Karpuz Pekmezi üretiminde ise çok ciddi pazar yaratılacak. Meyva sebze kurutma, Meyva suyu üretimleriyle Osmaneli Belediyesi tarımsal ürünlerde çiftçilerimiz için çok önemli alıcı konumuna gelecek.
Belediye Başkanı Münür Şahin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Osmaneli Belediyesi birlik ve beraberlik içinde hedeflerine ulaşırken, 2020 yılı sonunda ilçemiz adından çok sıkça bahsedilen konuma gelecek. Yerli otomobil fabrikasının Gemlik Limanına yakın bölgede olması, yeni yapılacak Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Gemlik Limanı Yüksek Hızlı Tren yük ve yolcu taşıma hattıyla Osmaneli hızla büyüyecek ve yükselecek. Osmaneli sadece Bilecik ilinin değil Bölgemizin tercih edilen yerleşim yeri olacaktır” dedi. 

ayva-lokumu-da-tarim-kredi-magazalarinda-2.jpg

 

Bu haber toplam 2028 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.