“AYA YORGİ KİLİSESİNİ CAMİYE ÇEVİRELİM”

“AYA YORGİ KİLİSESİNİ CAMİYE ÇEVİRELİM”

Osmaneli Yeniden Refah Partisi (YRP) İlçe Başkanı Vahit Uğurlu, Sosyal medya hesabından Osmaneli Aya Yorgi Kilisesi ile ilgili bir açıklama yaptı. İlçe...

A+A-

Osmaneli Yeniden Refah Partisi (YRP) İlçe Başkanı Vahit Uğurlu, Sosyal medya hesabından Osmaneli Aya Yorgi Kilisesi ile ilgili bir açıklama yaptı. İlçe Başkanı Uğurlu; “Osmaneli’ye Önerimizdir. Kullanılmayan Osmaneli Aya Yorgi Kilisesini Turizme Açmak İçin Camiye Çevirelim” dedi. 

YRP İlçe Başkanı Vahit Uğrulu yaptığı yazılı açıklamada; “Bilindiği gibi aya yorgi kilisesi yıllardan beri hiç birşey olmaması değerlendirilmemesi bizleri düşündürmüştür. Aya yorgi kilisesi adeta terk edilmiş başıboş beklemektedir. Sanki aya yorgi kilisesi sessizce haykırmakta bizlere faydalı olayım diye sitem etmektedir. Bizlerde insanlığa faydalı olmak adına geliniz aya yorgi kilisesini değerlendirelim. Aya yorgi kilisesini Osmaneli’deki yetkili büyüklerimizle belediye, müftülük, vakıflar genel müdürlüğü ortak hareketi ile fener rum patriği ile temasa geçip izin ve olumlu sonuç alınırsa aya yorgi kilisesini camiye çevirelim. Camiye çevrildiğinde bütün herkesin Osmaneli’ye daha çok ilgisini çekecek ve o civarda yaşayan camileri olmayan vatandaşımızın manevi ihtiyaçlarınıda karşılamış olacaktır. Camiye çevrildiğinde birçok kesimin ve kişinin ilgisini çekeceğini Osmaneli dışından da yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyacağını hatta ilgi çekeceğinden dolayı gayri müslimlerinde ziyaret edeceklerini vede ikinci İznik ayasofya camii benzetmesi olabileceğine inanıyorum.  Osmaneli halkımızında bunu çok olumlu karşılayacağına inanıyorum vede Kilisenin yapısını mimarisini hiç bozmadan üstüne iki tane ufak minare koyulup yapılırsa daha güzel şık olacağını düşünüyorum vede hiç maliyet gerekmiyor. Ayrıca altını çizerek söylüyorum, tabi cami olarak uygun görülürse caminin adıda osmaneli camisi olsun vede etrafında şadırvan, oturaklar, süs eşyaları  koyulduğu takdirde daha güzel anlamlı olacaktır. Bizler yetkili büyüklerimize önümüzdeki zamanlarda bu konuyu arz edeceğiz” dedi. 
 


Bu haber toplam 11984 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum