AVCILARDAN GÖRKEMLİ BAYRAM

AVCILARDAN GÖRKEMLİ BAYRAM

Osmaneli’de Merhum Hamza Şahin anısına düzenlenen "Geleneksel Tek Kurşun ve Trap Atış Müsabakaları" Osmaneli Merkez Avcılık ve Atıcılık Kulübü...

A+A-

Osmaneli’de Merhum Hamza Şahin anısına düzenlenen "Geleneksel Tek Kurşun ve Trap Atış Müsabakaları" Osmaneli Merkez Avcılık ve Atıcılık Kulübü tarafından yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde Merkez Avcılık ve Atıcılık Kulübü tarafından "25'inci Geleneksel Tek Kurşun ve Trap Atış Müsabakaları" gerçekleştirildi.

30441832_924311291080554_1559988794000670720_o.jpg

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden birçok avcı, atıcı ve doğaseverlerin katıldığı yarışmaları yüzlerce kişi izlerken, müsabakalarda iki bin 400 sporcu birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Etkinliğe izleyicilerle birlikte gelip, giden sayısının üç bin kişi civarında olduğu belirtildi. Bu yıl müsabakalarda 55 metre Serbest Atış kategorisi, 35 metre Klasik Pet Şişe ve Trap atışları ve 35 metre Tavşan hedef atışı kategorisi olmak üzere toplam 4 kategoride sporcular birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler. İlçe kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş 'un yapmış olduğu atışlarda son derece başarılı oldukları gözlerden kaçmadı. Yarışmalarda atıcıların güvenlik kurallarına uymaları ile ilgili sürekli anonslar yapıldı ve alınan bu sağlık ve emniyet tedbirleri katılımcıların ve izleyenlerin takdirini kazandı. Yediden yetmişe Genç yaşlı herkesin ilgisini çeken organizasyonda, poligonlara çıkan amatör ve profesyonel yarışmacılar, sporseverler tarafından öğleden sonra yağan yağmura rağmen büyük bir ilgi ve heyecanla izlendi.

 

"Amacımız kötü uğraş ve alışkanlık edinen genç kardeşlerimizi atıcılığa özendirmek"

 

Müsabakalar hakkında bilgi veren Osmaneli Merkez Avcılar Kulübü Başkanı  Mustafa Öktem, Geleneksel hale gelen ve bu yıl 25'incisini düzenlediğimiz avcı bayramlarındaki amacımız; ateşli silahların düğünlerde, eğlence yerlerinde, maç sevinçlerinde, bayramlarda ve meskûn mahallerde kullanılmasının önüne geçmek olduğunu söyledi. Öktem, "Bu tarz organizasyonlarla, atışa meraklı amatör olmaya aday dostlarımıza bu sporu sevdirmek, ata sporumuz olan atıcılığın geliştirilmesini sağlamak, ilçemizin tanıtımını, gelişmesini ve reklamını yapmak, avcılık ve atıcılıkla uğraşan tüm doğasever sporcuların kendi aralarında tanışıp kaynaşmasını ve dayanışmasını sağlamak ve aynı zamanda kötü uğraş ve alışkanlık edinen genç kardeşlerimizi atıcılığa özendirmek gibi amaçlarla düzenlemekteyiz. Gençlerimize kötü alışkanlıklarını bıraktırmanın en kolay yolu avcılık ve atıcılık sevdasını aşılamaktır.25'incisini düzenlemiş olduğumuz Avcılık ve Atıcılık müsabakamıza, Bilecik, Bursa, Kütahya, Bartın, İzmir, Zonguldak, Sakarya, Konya, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Denizli, Uşak, Manisa ve Afyon gibi illerden birçok sporcu katılmıştır. Yarışmalarda şampiyon olan tüm arkadaşlarımızı kutluyoruz" ifadelerini kullandı.                                        Yarışmalarda Serbest Hedef atışında Mecit Uysal, Klasik Pet şişe atışında Yakup Tekin, Sportif Trap atışlarında Oğuzhan Şahin ve Tavşan hedefi atışlarında Murat Turan birinci olarak kategorilerinde şampiyonu oldular.

Öte yandan oldukça ilgi gören etkinliğe, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Ak Parti İlçe Başkanı Mefaret Göbekçi, Ak Parti Belediye Meclis üyeleri Turan Ağdağ ve Yalçın Yağız, MHP Belediye Meclis üyeleri Saim Taşgın ve Murat Özer, İyi Parti İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Orhan Uğur, Birleşik Metal İş Sendikası Eskişehir Şube Sekreteri Recai Büyükbeyhan, Dumlupınar Yaban Hayatını Koruma Federasyonu Başkanı Süleyman Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haber toplam 19390 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum