“ASLA GEVŞEMEK YOK”

“ASLA GEVŞEMEK YOK”

Korona Virüs Salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalar ve karantinalar, 1 Haziran tarihinden iibaren, kademelei olarak yeni normalleşme düzeni ile birlikte...

A+A-

Korona Virüs Salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalar ve karantinalar, 1 Haziran tarihinden iibaren, kademelei olarak yeni normalleşme düzeni ile birlikte sona ermeye başladı. Yeni normalleşme sürecinde çok dikkatli olunmasını belirten Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Şahin açıklamasında; “Dünyayı saran ve birçok kişinin hayatını kaybetmesine yol açan, yaşam şeklimizi değiştiren koronavirüs salgınında Türkiye çok iyi tedbirler alarak bu salgında en az kayıp veren, en az etkilenen ülkeler arasında yer aldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öngörüleriyle sağlık alanında yapılan yatırımların bir sonucu olarakta vakalara çok hızlı birşekilde müdahele edilerek koronavirüs süreci sınırlı kayıpla geçildi. Dünyanın takdirini kazanan bu mücadele Türkiye açısından sağlıkta büyük bir prestij oldu.
01.Hazirandan itibaren Türkiye ikinci aşamaya geçiyor ve "kontrollü sosyal hayat"başlıyor. Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarımızın yayınladığı genelgelerle birçok alanda yeniden sınırlıda olsa faaliyetler başlıyor. İlk aşamasını çok büyük bir başarı ile geçtiğimiz koronavirüsle mücadelede kurallara uyarak yeni aşamada da risk almadan yaşamımızı sürdüreceğiz.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile 1 Haziran’da başlayan "kontrollü sosyal hayat"ile normalleşme yolunda ikinci aşamaya geçmiş olduk. Özellikle "Maske, Mesafe, Temizlik" kurallarına hassasiyetle uyduğumuzda normalleşme sürecide hızlanacaktır. Ancak Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Koronavirüsten önce ve koronavirüsten sonra diye yaşamımız farklı bir şekle girecektir.
Osmaneli olarak tüm paydaşlar olarak çok iyi mücadele verdik. Şu an çok iyi bir konuma geldiğimizide hepimiz biliyoruz. Bu güzel ortamı ilçemizde sürdürebilmemiz yine kurallara eskiden olduğu gibi harfiyen uymakla olacak. Asla gevşemiyoruz. Birbirimizi sürekli uyarıyoruz. Zira birimizin yapacağı hata hepimizi etkileyecektir. Sürekli ilanlarla ilçemizde olağanüstü bir durum havası yaratmak istemiyoruz. Sizlerden ricamız lütfen üç kurala kesinlikle uymamız."Maske, Mesafe, Temizlik" artık yaşamımızda olmazsa olmazımızdır.
Tüm Osmaneli halkına birinci aşamada kurallara uyarak ilçemizde çok iyi bir sonuca imza attıkları için teşekkür ediyoruz. Osmaneli halkı, 01 Hazirandan itibaren ikinci aşama olan "Kontrollü Sosyal Hayat" aşamasınıda kurallara uyarak başarı ile geçecektir. Osmaneli’de panik havasına gerek yok, Osmaneli halkı sorumluluklarının farkında olan alkışlanacak, takdir edilecek saygın insanlar topluluğudur. Yöneticiler olarak Osmaneli halkının bu duyarlılığına saygı duyuyor ve alkışlıyoruz” dedi.

 


Bu haber toplam 5208 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.