ANADOLU PARSI OSMANELİ DAĞLARINDA MI?

ANADOLU PARSI OSMANELİ DAĞLARINDA MI?

Uludağ üniversitesi avcılık ve yaban hayatı program başkanı öğretim görevlisi İsmet Ceyhun Yıldırım,  Airbus GmbH ALMANYA Mak. Müh. Mehmet Kürşat...

A+A-

Uludağ üniversitesi avcılık ve yaban hayatı program başkanı öğretim görevlisi İsmet Ceyhun Yıldırım,  Airbus GmbH ALMANYA Mak. Müh. Mehmet Kürşat Metin, Uludağ Üniversitesi Avcılık ve yaban hayatı bölüm öğrencisi Mustafa Özgün Osmaneli'de yaban hayatını ve Osmaneli'de görüldüğü iddia edilen Sırtlan ve Leopar için araştırmalar yapmak üzere ilçeye geldiler.

anadolu-parsi-3.jpg
Türkiye'deki en büyük kedi türü olan Anadolu Parsı'nın keşfinin, türün yok olmadığının kanıtlanmasının ötesinde, gelecek nesillere aktarılan en büyük miraslardan birisi olacak. Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmet Ceyhun Yıldırım, Osmaneli-İznik-Yenişehir üçgeninde son günlerde görüldüğü ihbarı yapılan Anadolu Parsının bu bölgede izlenmesi için Osmaneli Belediyesi, Milli Parklar, Uludağ Üniversitesi birlikte bir proje yapılmasını planladıklarını anlattı. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Turizm-Tesisler sorumlusu Süleyman Çakar ile bir araya gelen hoca, Osmaneli doğası ile çok güzel ve bu güzelliği sağlayan harika orman ve doğal yaşam alanlarının birçok hayvan türüne ev sahipliği yapacak nitelikte olduğunu söyledi. Anadolu Parsının ve sırtlanın bu bölgede olma ihtimalinin kendilerini heyecanlandırdığını ve bu konuda çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin hocalara teşekkür ederek, “Milli parklar, üniversitelerimiz ile birlikte Osmaneli’de Ormanlarda doğal yaşamın ve değişik hayvan türlerinin barındırması için her konuda destek vereceklerini” söyledi. Prof. Dr. İdris Oğurlu hoca başkanlığında Osmaneli’de her yıl gerçekleştirilen TÜBİTAK destekli "Doğa amaçlı eğitim" programlarıyla Osmaneli’de doğada var olan bitki ve hayvan türlerinin ortaya çıkartıldığını ifade etti. Başkan hocalara ve misafirlere Osmaneli'ye ilgileri için teşekkür etti ve her türlü araştırmalarında kendilerine destek olacaklarını ifade etti.

anadolu-parsi-23.jpg

 

Bu haber toplam 3225 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.