MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

AK PARTİ’DEKİ BÜYÜK FOTOĞRAF

A+A-

Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 31 Mart seçimlerinin ardından ilk kez Osmaneli Belediyesini ziyaret etti. Geçtiğimiz gün Osmaneli ilçemize gelerek bir dizi ziyaretler geçekleştiren ve incelemelerde bulunan Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Münür Şahin’i de makamında ziyaret etti. 
Bilindiği gibi 31 Mart seçimlerinde Ak Parti’den aday gösterilmeyen Münür Şahin, bağımsız aday olarak girdiği seçimden Belediye başkanı olarak çıkmıştı. Münür Şahin’in Ak Parti’ye dönme sürecinde de başkana karşı duruş sergileyen Mülletvekili Selim Yağcı, Genel Merkezin kararı karşısında başkan Şahin’in Ak Parti’ye geçişini kabullenmek zorunda kalmıştı. Milletvekili Yağcı, tüm bu olanlardan sonra ilk kez Osmaneli’nin yeni Ak Partili Belediye Başkanı Münür Şahin’i makamında ziyaret etti. Bu ziyarete nasıl bakıyorsun diye soracak olursanız ben iyi bakıyorum. Çünkü Devleti ve Milleti yönetenler arasında, ister seçilmiş olsunlar, ister atanmış küslük olmamasını her daim savundum. Çünkü onların arasında oluşabilecek bir küslükte zararı görecek olanlar vatandaşlar, yani bizler oluruz. Onların kavgalarının neticesinde vatandaşa hizmet gelmeyeceği gibi, gelecek olanlar da bazen engellenebiliyor da.
Neyse bu ziyaretten çıkardığım ikinci konuya geçeyim. Bir ilin Milletvekili yapacağı ziyaretlerde ve çalışmalarda, partisinin il başkanı ile hareket eder. Çünkü yereldeki konuları en iyi İl Başkanı bilir ve vekile Ankara’da yardımcı olması için aktarır. Bizler uzun bir zamandır Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ile Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık’ı yan yana göremez olduk. Vekil Yağcı’nın Osmaneli ziyaretinde de, şu anda bildiğim kadarıyla parti içerisinde hiçbir görevi olmayan Bilecik Eski Belediye Başkanı Nihat Can vardı. Vekilin birçok ziyaretinde ve Ankara’da verdiği fotoğraflarda da İl Başkanı Karabıyık yerine Nihat Can’ı görür olduk. Bu fotoğraf verme işleri özellikle Ak Parti Kongrelerinin yaklaşmakta olduğu bir zamana denk gelmesi de hem bizler tarafından, hem de partililer tarafından manidar karşılanmaya başlandı. 31 Mart seçimleri öncesinde Belediye Başkan adaylıkları konusunda, İl Başkanı Karabıyık ile Milletvekili Yağcı’nın zaman zaman ters düştüğüne kulis bilgileri olarak bizlerde ulşatmıştık. Acaba diyorum bu ters düşmeler halen devam mı ediyor? Milletvekili Selim Yağcı, İl Kongresinde aday olacağı bilinen Fikret Karabıyık’a karşı Nihat Can kozunumu oynamaya çalışıyor? Vekil Yağcı’nın vermiş olduğu fotoğrafları birleştirdiğimizde, karşımıza çıkan büyük fotoğraftan bu anlaşılıyor. 31 Mart seçimleri öncesinde Bilcik Belediye Başkan adaylığı için başka müracaatlar olduğu halde, Vekil Yağcı’nın Nihat Can’da ısrar emesi ve onu aday yapması, 15 yıllık Ak Parti belediyeciliğinin kaybedilmesine neden olmuştu. Vekil Yağcı İl Başkanlığında da Nihat Can’da ısrar eder mi? Bilemiyorum ama, eder de Nihat Can’a ikinci bir seçim kaybettirirse, yahutta aday adayı yaptırtıp adaylığını kesinleştiremezse,  Nihat Can’ın siyaset hayatını da bitirmiş olacağı gibi, kendi siyasi geleceğinde de büyük bir yara olmuş olur. Unutulmamalıdır ki, 31 Mart seçimlerinin faturası kamuoyunda, özellikle de Ak Parti tabanında Selim Yağcı'ya kesilmişti.  
Ne diyelim biz siyasetçilerin, özellikle de seçim ve kongreler öncesi vermiş oldukları fotoğraflara bakıp yorumlarımızı yapıyoruz. Neyin olup, neyin olmayacağına kendileri karar vereceklerdir. 
Mevlam görelim neyler, Neyler se güzel eyler.
Hoşça ve Dostça kalın. 

 

Bu yazı toplam 10861 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum