AK PARTİDE KONGRE HEYECANI

AK PARTİDE KONGRE HEYECANI

Ak Parti Bilecik ilçelerinde kongrelerine başladı. Hafta sonu yapılan Yenipazar, İnhisar, Pazaryeri ve Söğüt Kongrelerinde mevcut başkanlar güven tazelediler.Ak...

A+A-

Ak Parti Bilecik ilçelerinde kongrelerine başladı. Hafta sonu yapılan Yenipazar, İnhisar, Pazaryeri ve Söğüt Kongrelerinde mevcut başkanlar güven tazelediler.

Ak Partide Kongre takvimi gereği, ilçe kongrelerin en geç 18 Kasım, il kongresi ise 25 Şubat 2018’e dek gerçekleştirilecek. 

Ak Parti Osmaneli İlçe kongresi ise 17 Eylül 2017 Pazar günü yapılacak. Ak Parti Osmaneli ilçe başkanlığında Yalçın Karaca’nın aday olup olmayacağı veya kimlerin aday olacağı konusunda henüz bir açıklama yok. Kurban Bayramından sonra yapılan istişareler neticesinde Osmaneli teşkilatında kimlerin aday olacağı ve yönetime gireceğinin netlik kazanacağı bilgisine ulaştık.

HANGİ İLÇELERDE KAN DEĞİŞİMİ OLACAK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Metal Yorgunluğu’ olanların değişmesi talimatıyla teşkilatlar genelinde yüzde 60 ile 80 arasında köklü bir değişiklik bekleniyor. Bu bağlamda değişim rüzgârlarının ilimizde de eseceği belirtiliyor. 

Gelen bilgilere göre, çeşitli sebeplerle bazı ilçe teşkilatlarında değişimler yaşanacak. Hafta sonu gerçekleşen Yenipazar, İnhisar, Söğüt ve Pazaryeri teşkilat başkanlarında herhangi bir değişiklik yaşanmazken Bozüyük’te değişim beklenmeyen ilçeler arasında. Ancak Osmaneli ve Gölpazarı’nda başkanlık koltuğunda değişim olması bekleniyor. Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım’ın da aday olmayacağını açıklamasıyla birlikte değişim yaşanacak diğer ilçede Merkez olacak. 

MERKEZ İLÇE’YE 5 ADAY ÇIKTI 

AK Parti’de, 23 Eylül’de gerçekleştirilecek Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi için temayül yoklaması yapıldığı ve temayül yoklamasında 5 ismin ön plana çıktığı öğrenildi.  

AK Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen temayül yoklamasında 5 ismin aday olduğu öğrenildi. İl yönetim kurulu üyelerinden Salih Elmas, Oğuz Yiğit, Zeki Kayadelen ile Merkez İlçe Yönetiminden Mete Gökalp Şahin ve Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz’ın merkez ilçe başkanlığına talip oldukları gelen bilgiler arasında. 

TEMAYÜLE KATILIM YÜKSEK

Bilecik Koordinatörü Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in katılımıyla gerçekleştirilen temayül yoklaması partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Temayül yoklamasında ana kademe il, kadın, gençlik kolları yönetim kurulları, merkez ilçe asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri oylarını kullandı.

Temayül yoklamasını Milletvekili Halil Eldemir, İl Başkanı Fikret Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım ve Kadın Kolları Başkanı Ümran Karayiğit’te yakından takip etti. 

SERKAN YILDIRIM ADAY OLMAYACAK

Ayrıca mevcut merkez ilçe başkanı Serkan Yıldırım, 23 Eylül’de gerçekleştirilecek kongrede başkanlığa aday olmayacağını açıklamıştı. 

TEMAYÜL SONUÇLARI GENEL MERKEZDE

Öte yandan, temayül yoklamasının sonuçları değerlendirilmek üzere parti genel merkezine gönderildi. Genel merkezin yapacağı değerlendirme sonucunda adayın 1’e düşürülerek kongreye tek adayla gidilmesi bekleniyor. 

Bu haber toplam 1815 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.