“AHİLİK KÜLTÜRÜMÜZÜN TEMELLERİNDENDİR”

“AHİLİK KÜLTÜRÜMÜZÜN TEMELLERİNDENDİR”

Osmaneli İlçe Kaymakamı Naif Yavuz, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Bilecik Ticaret İl Müdürlüğü'nün birlikte hazırladığı Bursa Eskişehir...

A+A-

Osmaneli İlçe Kaymakamı Naif Yavuz, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Bilecik Ticaret İl Müdürlüğü'nün birlikte hazırladığı Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA), kurum ve kuruluşların kapasitelerinin artırılması amacıyla, 2019 yılı Mart-Nisan döneminde ilan edilen Teknik Destek Programları kapsamında başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan "Ahilik Teşkilatından Sosyal Kooperatifçiliğe" adlı projenin eğitim toplantısına katıldı.
Toplantıda, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta, Bilecik Esnaf ve Kefalet odası Başkanı Halit Gölcan, Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Yıldız, Osmaneli Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Çeşmeci, Osmaneli Milli Eğitim Müdürlüğü yönetici kadroları ile esnaflar da bulundular.
Kaymakam Yavuz, konuşmalarında; Ahilik teşkilatlarının ve ahiliğin önemine vurgu yaparak, "Esnaflarımızın toplumumuzda önemli yer ettiklerini" ifade etti."Ahilik teşkilatlarının kültürümüzün temellerinden olduğuğunu" belirterek, "ahiliğin medeniyetimizde esnaf yetiştirmenin yanında devlet adamları da yetiştirdiğine" işaret etti. Katılımcılara teşekkürlerini ve şükranlarını iletti.
Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kazım Ceylan'ın Ahilik konusunda konuşmalarıyla toplantı sona erdi.

ahilik-kulturumuzun-temellerindendir-3.jpg

 

Bu haber toplam 1991 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.