ADIMLAR ATILMAYA BAŞLADI

ADIMLAR ATILMAYA BAŞLADI

Osmaneli Belediyesi, Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi, Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik İşkur İl...

A+A-

Osmaneli Belediyesi, Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi, Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik İşkur İl Müdürlüğü, KOSGEB ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğinde programlanan “Mutlu İnsan, Mutlu Esnaf, Mutlu Turist” projesi kapsamında, Osmaneli Esnafları Beypazarı-Göynük ve Taraklı gezisi yaptılar.

gezi-3.jpg

Mutlu İnsan, Mutlu Esnaf, Mutlu Turist projesi Osmaneli’de işlemeye başladı. Proje kapsamında Osmaneli ilçesinde, Lokanta, Pastane, Kafeterya, Otel ve Pansiyon işletmeciliği yapan 35 esnaf Beypazarı, Göynük ve Taraklı gezisine katıldılar. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Yıldız, Bilecik İşkur İl Müdürü Ayhan Tozan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa İpçioğlu, Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi sorumlusu Abdullah Tetik’in de katıldığı iki günlük eğitim gezisi Osmaneli Turizmine ışık tutacak bir verimlilikte geçti. Gazetemizin de katıldığı gezide, esnaflarımız, Tarih turizmi konusunda neler yapılabileceğini gözlemleme fırsatı buldular.

gezi1.jpg

İki Günlük gezi sonucunda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof Dr. İsa İpçioğlu, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Yıldız gezi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundular. Prof Dr. İsa İpçioğlu değerlendirmesinde, “Turizm denen olgu bugünden yarına yapılabilecek bir iş değildir. Sabır isteyen bir sektördür Turizm. Beypazarı, Göynük ve Taraklı bu işe yıllarını verdiler. Gezdiğimiz ilçe ve beldeler ile Osmaneli ilçemizi kıyasladığımızda Osmaneli’nin buralara bakarak daha çok avantajları bulunmaktadır. Mutlu İnsan, Mutlu Esnaf, Mutlu Turist projemiz bu gezi ile sona ermeyecektir. Yakın bir zamanda bu proje ile ilgili eğitim çalışmalarımız başlayacaktır. Gezimiz hayırlara vesile olur inşallah” dedi.

gezi-4.jpg

Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Yıldız’da yaptığı değerlendirmede, “Beypazarı, Göynük ve Taraklı esnaflarının Osmaneli esnaflarından bir fazlalığı yoktur. Osmaneli’nin esnaflarının bazı konularda onlardan daha iyi ve daha üstün olan tarafları bulunmaktadır. Osmaneli Turizminin gelişmesi için un, şeker, yağ mevcuttur. Bu projeye ortak olan kurum ve kuruluşlarla birlikte daha organize bir şekilde çalışarak iş helvayı yapmaya kalmıştır. Bu konuda Osmaneli Esnafları olarak bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Osmaneli ilçemizin coğrafi ve fiziki yapısı, ürün çeşitliliği gezdiğimiz ilçe ve beldelerden daha ileri seviyededir. Mühim olanı bunları pazarlamak, satış tekniklerimizi artırmak, reklamımızı iyi yapmaktır. Bütün iş el birliği içerisinde çalışmaktır” dedi.

gezi-2.jpg

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’de gezi ile ilgili olarak yapmış olduğu değerlendirmede, “Osmaneli ilçemiz tarihi geçmişi ile, doğası ile, ürün çeşitliliği ile Marmara bölgesinde Turizmin en önemli kenti olma yolunda adımlar atmaktadır. BU gezimizde bu adımlardan bir tanesidir. Osmaneli’de bulunan konaklarımızın tamirat ve tadilat işleri hızla devam etmektedir. Sokak iyileştirmesi projemiz başlamış bulunmaktadır. Bazı eksiklerine rağmen İçmeler projemiz hayata geçmiştir. Tarihi Kilisenin ihalesi bu günlerde yapılmak üzere. Bakanlık kiliseyi restore ederek tekrar belediyemize iade edecektir, çünkü tapusu bizdedir. Osmaneli ilçemizde Turizmin gelişmemesi için hiçbir neden yoktur. İki gün boyunca gezdiğimiz yerlerden çok daha fazlalarımız vardır. Bu gezi ile ilgili olarak yakın bir zamanda daha geniş bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Siz değerli esnaflarımızla bir araya gelerek, hep birlikte neler yapabilirizi tartışacağız. Osmaneli’yi el birliği içerisinde kalkındıracağız” dedi.

gezi-5.jpg

Geziye katılan esnaflarımız da geziden memnun olduklarını, bu ve bunun gibi gezilerin ve eğitimlerin kendilerinin ufkunu açacağını, Osmaneli’nin kalkınması için kendilerinin de taşın altına ellerini sokacaklarını söylediler. 

img_9389.jpg

Bu haber toplam 3575 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.