MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

ADIM ADIM SEÇİME

A+A-

2019 yılının Mart ayı sonunda yapılacak olan Yerel seçimlere 160 gün gibi kısa sayılacak bir zaman kaldı. Siyasi partilerde yavaş yavaş seçim hazırlıklarına başladılar. 
Ak Parti geçtiğimiz hafta Osmaneli İlçe Genişletilmiş divan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, İl Genel Meclisi üyesi Hakan Özkan, teşkilat yöneticileri ve parti üyeleri kalabalık bir şekilde iştirak ettiler. Ak Parti’de aday adaylıkları süreci Kasım ayı sonu, aralık ayı başı gibi olacağının haberlerini alıyoruz. Osmaneli’de Ak Parti içerisinde en güçlü Belediye başkanı adayı Münür Şahin gözüküyor. Belediye Başkanlığı adaylığı hevesi olanlar veya başka bir Belediye Başkanı adayı bulmak için çalışan bazı partililer var ise de, Münür Şahin’in aday olduğu bir süreçte hiç mi hiç şansları yok. Zannetmiyorum ama, çok büyük bir sürpriz olmazsa Ak Parti’nin Osmaneli’de Belediye Başkan adayı yine Münür Şahin olur. 4,5 yılda Osmaneli’de yapılan hizmet ve yatırımları Ak Parti bir çırpıda silip atmaz, göz ardı etmez. Aynı şekilde İl Genel Meclisi üyeleği 1. Sıra için de Ak Parti’de en güçlü aday Hakan Özkan gözürünüyor. Belediye meclisinde yapılabilecek birkaç rütuş ile Ak Parti aynı kadro ile seçimlere girer diye düşünüyorum. 
Şu ana kadar en sessiz duran parti ise CHP oldu. CHP Osmaneli ilçe başkanı Faik Üstün, Belediye Başkanlığına aday olacak partililerin önünü kesmemek amacıyla şimdiye kadar kendi aday adaylığını açıklamadı. CHP’de Osmaneli Belediye Başkan adayı %90 ihtimalle İlçe Başkanı Faik Üstün olabilir. Faik Üstün’ün teşkilatçı olması, CHP içerisinde seviliyor olması, geçtiğimiz genel seçimlerde İyi Parti’ye giden CHP’lilerin oylarını geri getirir. CHP’den İyi parti’ye de oy gitmesinin önüne set çeker. CHP’den İl Genel Meclisi adaylığı için genç ve kökten CHP’li olan bir ismin gösterileceği, bu sürpriz ismin bir aksilik olmaz ise önümüzdeki günlerde açıklanabileceği bilgilerine ulaştık. Şu anda ismi bizde saklı olan İl genel Meclisi adayı olacak kişinin CHP’ye Osmaneli’de bir İl Genel Meclisi üyeliği kazandırabilir. 
MHP ise seçimlere 5 buçuk ay kala hem ilçe başkanını, hem de İlçe yönetimini tazeleyerek girdi. Çoğunluğu gençlerden oluşan ilçe yönetimi, seçimlere çok iyi bir şekilde hazırlandıklarını söylüyorlar. Yukarıda yapılan ittifak görüşmelerinin neticesini bekleyen MHP yönetimi, ittifak olmaz ise seçimlere en güçlü belediye başkan adayı ile gireceklerini beyan ediyorlar. MHP’nin yeni teşkilatının bir diğer iddiası da, 24 Haziran seçimlerinde İyi Parti’ye giden oyların çoğunu geri döndüreceklerini, bu konuda çalışma yaptıklarını söylüyorlar. 
İyi Parti’ye gelince. İlk Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatı İyi Parti’ye yapıldı. Geçtiğimiz aylarda hem Belediye Meclis üyeleiğinden, hem de Ak Parti üyeliğinden istifa eden Bekir Torun, İyi Partiden Belediye Başkan Aday Adayı oldu. İyi partinin kurulduğu günlerde, Osmaneli Kamuoyunda adı sıkça İyi Partiden Belediye Başkan adaylığı için konuşulan İbrahim Evcen ise bu konudaki sessizliğini halen koruyor.  İyi Partide İl Genel Meclisi aday lığı konusunda İlçe Başkanı ve aynı zamanda il Genel Meclisi üyesi olan Orhan Uğur en güçlü aday konumunda. 
Osamneli’de teşkilatları bulunan SP ve BBP’ninde kendi adayları ile seçimlere girmesi bekleniyor. 
Siyasi Parti teşkilatlarının Kasım ayı ortalarından itibaren hem adaylık, hem de seçim çalışmalarını hızlandırmaları bekleniyor. 

 

Bu yazı toplam 2656 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum