8 AYLIK HAMİLE EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

8 AYLIK HAMİLE EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Bebeğin sağlık durumu kötü

A+A-

Bilecik’te tartıştığı 8 aylık hamile karısını bıçaklayarak öldüren uzaklaştırması olan koca, 155 arayarak kendini ihbar etti. İddialara göre; merkez Ertuğrul Gazi Mahallesi Şehit Tahsin Büyükçoban Caddesi Güven Apartmanında oturan Melike Kaygın Kartal’ın kapısına uzaklaştırması olan kocası Hüseyin Kartal geldi. İkili arasında tartışma başlayınca Hüseyin Kartal 8 aylık hamile karısını vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı.

7.jpg

 Ardından kendi cep telefonu ile 155 arayarak “Karımı bıçakladım. Adres Ertuğrul Gazi Mahallesi Şehit Tahsin Büyükçoban Caddesi Güven Apartmanı” diyerek telefonu kapattı. Ardından ekipler olay yerine 112 ekiplerini yönlendirerek ağır yaralı kadını Bilecik Devlet Hastanesine kaldırdılar. Polis ekiplerinin ardından Hüseyin Kartal aradığı telefondan geri aramaları üzere telefonuna ulaşamadılar. Hüseyin Kartal yaklaşık 5 dakika sonra eve 150 metre uzaklıktaki Pazar Pazarı mevkiine giderek tekrar 155 aradı. Telefondaki görevliye “Ben Pazar Pazarındayım. Gelin beni alın” demesi üzerine çok sayıda ekip bölgeye yönlendirildi. Burada ekipleri bekleyen Hüseyin Kartal’ı ekipler gözaltına alarak İl Emniyet Müdürlüğüne götürdü. Öte yandan Hüseyin Kartal bıçakladığı karısının ikinci eşi olduğu öğrenilirken, ameliyata alınan 8 aylık kadının karnındaki bebeği sezaryanla alınarak yoğun bakıma alındı. Göğsünden bıçak darbeleri alan kadın ise; tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

4-001.jpg

Gözaltına alınan Hüseyin Kartal, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ardından yoğun bir güvenlik önlemi altında Bilecik Adliye Sarayına getirilerek savcı karşısına çıkarıldı. Çelik yelek ve polis şapkası giydirilen katil koca basın mensuplarının “eşinizi neden öldürdünüz?” sorusuna cevap vermedi. Savcılıktaki ifadesinin ardından Hüseyin Kartal'ın mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.

Son yolculuğuna uğurlandı

Eşi tarafından öldürülen Melike Kaygın Kartal'ın cenazesi, Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Günyarık köyünde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze namazı sırasında öldürülen kadının babası Mehmet Kaygın ayakta durmakta güçlük çekti. Baba Kaygın kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

5.jpg

15 yaşında kaza atlatmış

Kocası tarafından öldürülen Melike Kaygın Kartal'ın, henüz 15 yaşındayken bir aracın çarpması sonucunda geçirdiği kazada günlerce yoğun bakımda kalarak hayata tutunduğu öğrenildi. İlk eşinden Zeynep Duru isminde 4 yaşında çocuğu bulunan annenin, 10 aydır Hüseyin Kartal ile beraber olduğu, bir süredir eşinden ayrı ev tutarak hayatını tek başına sürdürmek istediği ortaya çıktı. Talihsiz kadının doğacak bebeğinin beşiğini taşımak istediği sırada çıkan tartışma sonrasında öldürüldüğü iddia edildi. Diğer yandan sanığa direnen Melike Kaygın Kartal'ın ellerinin de olay sırasında kesildiği belirtildi.

6-001.jpg

Bebeğin sağlık durumu kötü

Ölmek üzereyken sezeryan ile alınan erkek çocuğu, sevk edildiği Afyonkarahisar’dan helikopter ile Isparta’ya gönderilen, sağlık durumu ile ilgili Hastane Başhekimliğinden açıklama yapıldı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hazım Bozca, henüz ismi dahi verilmeyen erkek bebeğin sağlık durumu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, bebeğin hava (helikopter) ambulans ile Isparta’da özel bir sağlık kuruluşuna sevk edildiği hatırlatan Dr. Bozca, talihsiz bebeğin yaşamsal fonksiyonlarının ise düşük olduğunu kaydetti. Dr. Bozca açıklamasında şunları söyledi: “Hastamız buraya geldiğinde sportan solunumu yoktu, entübe haldeydi. Kalbide çok zayıf olan bebekte hipotansiyon mevcuttu. Gerekli müdahalelerde bulunduk. Bıçaklanma neticesinde bebek strese maruz kaldığı için, beyine giden kan akımında yavaşlama olması ve akciğerin de gelişmemiş olmasından dolayı gerekli tedaviler yapıldı.

3-003.jpg

Akciğer için medikal tedavi uygulandı. Yapılan tüm bu tedavilere rağmen, hastanın hipotansiyonunun geçmemesi ve nörolojik bir takım sekellerin hastada gelişebilecek olmasından dolayı, hastayı daha ileri bir seviyede haslık hizmetinin verilebileceği 3. Sınıf bir sağlık kuruluşu olan Isparta iline sevk ettik. Bebeğin şu an da genel durumu iyi değil. Spontal solunumu halen yok, kalbi zayıf atmakta. Yoğun bakımda hastanın takip edilmesi gerekmektedir. Bebeğin hayati riski yüksek. Yaşam beklentisi biraz az gibi.”

2-003.jpg

8-tile.jpg

Bu haber toplam 5544 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.