7 KONAK DAHA RESTORE EDİLECEK

7 KONAK DAHA RESTORE EDİLECEK

2014-2019 Döneminde Osmaneli Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığından sağladığı destekler ve belediye olanaklarıyla 50 Adet konağın resterasyonunu...

A+A-

2014-2019 Döneminde Osmaneli Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığından sağladığı destekler ve belediye olanaklarıyla 50 Adet konağın resterasyonunu sağlamıştı. Osmaneli Belediyesi Osmaneli için çok büyük değer olan Tarihi Konakların resterasyonu için büyük çaba harcıyor.
Tarihi Çarşımızın resterasyonu için BEBKA'dan 1.500.000 TL lik projeyi geçiren ve 1.000.000 TL hibe destek sağlayan belediye çalışmalara başladı. Yine Filli Boya ile sponsorluk anlaşması düzenleyen Osmaneli belediyesi önce 100 konak, sonrası için 300 konak ve tamamı içinde 600 konak için hibe boya desteği sağlamıştı.
Osmaneli Belediyesi kurmuş olduğu resterasyon ekibiyle çok düşük maliyetlerle konakları ayağa kaldırıyor. Daha önce resterasyon için projeleri hazırlatılan ve onaylanan konakların resterasyonu için vatandaşlarımıza hibe destek sağlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığına müracat eden belediyenin bu talebi bakanlıkça onaylandı.7 Adet konağın resterasyonu 1 yıl içinde bakanlıktan sağlanan desteklerle Osmaneli Belediyesince restore edilecek. Bugün Osmaneli Belediyesinde düzenlenen imza töreniyle konak sahipleri, Osmaneli Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol imzalanarak yürülüğe girdi.
Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada; "Osmaneli resterasyon Projelerine destek sağlayan Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a ve projemize destek veren Milletvekili Selim Yağcı'ya, Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık'a teşekkür ediyoruz. Osmaneli birlik ve beraberlik içinde 2019-2023 hedeflerine ulaşacak"dedi.

7-konak-daha-restore-edilecek-2.jpg

 

Bu haber toplam 1629 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.