24 HAZİRAN’A KADINLAR DAMGA VURACAK

24 HAZİRAN’A KADINLAR DAMGA VURACAK

İyi Parti Bilecik Milletvekili Adayı Merve Bektaş, Gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 24 Haziran seçimlerinde Bilecik ilinde tek kadın aday olarak, diğer...

A+A-

İyi Parti Bilecik Milletvekili Adayı Merve Bektaş, Gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 24 Haziran seçimlerinde Bilecik ilinde tek kadın aday olarak, diğer adaylarla yarıştığını söyleyen Merve Bektaş, “Ben bu yolu kadınlar olmadan yürümem” diyen bir Genel Başkanımız var. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in bu sesini duyan kadınlarımız da, Genel Başkanımıza ve Partimize olağan üstü destek verip, bizimle birlikte yol yürümeye başladılar.

mervebektas.jpg

Seçim çalışmalarında en büyük ilgiyi kadınlarımızdan, genç kızlardan görüyorum. Ben Bilecik ilindeki bütün kadın seçmenler adına aday oldum. Erkek hâkimiyetinin egemen olduğu siyasete kadının elini değdirmek için bu yola girdim. Türkiye’de son yıllarda şiddete en çok kadınlarımız maruz kalmakta, ezilen daima kadınlarımız olmaktadır. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ‘in Cumhurbaşkanlığında Kadınları daha üretken hale getirip, çağdaş dünyadaki kadınlar ile rekabet edecek hale getireceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını yeniden düzenleyerek, Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı haline getireceğiz.

24-haziran’a-kadinlar-damga-vuracak-(2).jpg

Kadına yönelik şiddetin, cinsel ve ekonomik istismarın önlenmesi ile muhtaç durumdaki kadınların desteklenmesi ve korunmasını, en öncelikli sosyal politikamız yapacağız. Kadınlarımız günün her saatinde, sokaklarda tedirgin olmadan yürüsün istiyoruz, Okuldan eve dönen çocuğunu, endişe etmeden beklesin istiyoruz. Kadın ve çocukların şiddete uğradıklarında, bilgi ve hukuki destek alabilecekleri, uzmanlaşmış personele sahip “Aile Danışma Merkezleri” kuracağız. Şiddet gören kadının, sığınma evlerine yerleştirilmesi, böylece evden uzaklaştırılıp, ikinci bir kez cezalandırılması yerine, şiddet uygulayan erkeğin, oluşturulacak “Terapi Evleri”nde tedavi görmesini sağlayacak, bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Tarımda sigortasız çalışan 18-40 yaş grubu kadınların, sigorta primlerinin ilk 5 yılını, devletin karşılamasını sağlayacağız.

24-haziran’a-kadinlar-damga-vuracak-(1).jpg

Çocuklarımıza yönelik şiddeti ve her türlü istismarı engellemek için, toplumsal duyarlılığı artırıcı çalışmalar yapacağız.
Çocuklara karşı işlenen suçların cezalarını ağırlaştıracağız.
Suça sürüklenen ve suç mağduru olan çocuklara yönelik; yaşına, cinsiyetine, mağduriyet veya suça sürüklenme sebebine göre, bireyselleştirilmiş rehabilitasyon programları uygulayacak, uzman kuruluşlar oluşturacağız.
Sokağa terk edilmiş çocukların; barınma, eğitim, rehabilitasyon, meslek edinme, sağlık ve bakım olanaklarını iyileştirerek, aile ve topluma yeniden kazandırılmalarını sağlayacağız.

24-haziran’a-kadinlar-damga-vuracak-(3).jpg
Çocukluklarını yaşamaktan alıkoyan, potansiyellerini ve saygınlıklarını eksilten, fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından zararlı işlerde çalıştırılmalarını engelleyeceğiz.
Türkiye’nin en genç kitle partisi olan İYİ Parti olarak biz, yaşadığımız toplumsal, ekonomik ve siyasal sıkıntılardan kurtulmanın ve hep birlikte, güzel bir gelecek inşasının, gençlerimiz sayesinde olacağına inanıyor ve onlara güveniyoruz. Bize düşen görevin ise, gençlerimizin taşıdığı potansiyeli, açığa çıkarmalarına imkân sağlamak olduğuna inanıyoruz” dedi. 
24 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin dönüm noktası olacağına inandığını söyleyen İyi Parti Milletvekili adayı Merve Bektaş, özellikle kadınların 24 Haziran seçimlerine damga vuracaklarını, Genel Başkanları Meral Akşener’i kadınların Cumhurbaşkanı yapacaklarını söyledi. 

 

Bu haber toplam 3977 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.